KNVB bestraft FC Den Bosch en FC Oss: voorlopig geen voetballers welkom bij stadionrellen

Geplaatst: 3 november 2014 in Betaald voetbal overig

ZEIST – De KNVB heeft voetbalclubs FC Den Bosch en FC Oss keihard gestraft als gevolg van de ongeregeldheden van afgelopen zaterdag. De komende tien seizoenen zijn voetballers niet welkom in het stadion als de rivaliserende supportersgroepen elkaar te lijf gaan.

Aan de stok
De derby tussen beide sympathieke clubs liep zaterdag volledig uit de hand en werd zelfs tijdelijk stilgelegd. Supporters van de verenigingen kregen het met elkaar en de ME aan de stok en gooiden met vuurwerk. Ook werd er een hek vernield en betrad een Bossche schennispleger het veld.

ME'ers betraden zaterdagmiddag het veld in Den Bosch. Hen staat ongetwijfeld een stadionverbod te wachten. Foto: Omroep Brabant.

ME’ers betraden zaterdagmiddag het veld in Den Bosch. Hen staat ongetwijfeld een stadionverbod te wachten. Foto: Omroep Brabant.

Pure antireclame voor het voetbal
,,Wat er zaterdagmiddag in Den Bosch is gebeurd, is pure antireclame voor het voetbal”, zegt een woordvoerder van de KNVB. ,,Ik was zelf in het stadion en het deed pijn aan mijn ogen. En daarmee doel ik vooral op het optreden van de voetballers. De spelers hitsten het publiek op met hun slechte, provocerende spel en hadden daarmee een negatieve invloed op de prestatie van de supporters. Daarom gaan we ingrijpen.”

Spelers van FC Oss hitsen het publiek op. Foto: AD.nl.

Spelers van FC Oss moedigen het publiek aan. Foto: AD.nl.

Geen voetballers in het stadion
Dat ingrijpen houdt in dat er de komende tien jaar geen voetballers in het stadion worden toegelaten wanneer de harde kernen van FC Den Bosch en FC Oss elkaar treffen. ,,En we gaan daar scherp op toezien”, waarschuwt de voetbalbond. ,,Voordat de relschoppers elkaar de spaarzaam aanwezige hersens inslaan, laten we een veld- en kleedkamercontrole uitvoeren. Alleen op die manier weten we zeker dat er geen voetballers in het stadion zijn die de sanctie proberen te omzeilen.”

FC Oss-aanvoerder Joep van den Ouweland vindt het jammer dat hij en zijn teamgenoten voorlopig niet welkom zijn als er wordt geknokt. ,,Deze harde maatregel komt de sfeer in het stadion zeker niet ten goede. De spelers van FC Oss staan erom bekend erg mee te leven met wat er op de tribune gebeurt. Dat we onze fans de komende jaren niet kunnen aanmoedigen, is spijtig. Hopelijk kunnen ze het de komende jaren ook zonder onze steun winnen van die Bosschenaren.”

Niet voor het voetbal naar het stadion
Benny van Osch, de supporter van de supportersvereniging van FC Oss, is minder terneergeslagen. ,,De meeste leden van onze harde kern komen echt niet voor het voetbal naar het stadion. Dat er de komende tien jaar niet gevoetbald wordt tijdens onze knokpartijen, juich ik alleen maar toe. Op die manier kunnen we elkaar tenminste ook op het veld in de haren vliegen zonder dat er voetballers in de weg lopen.”

Advertenties

Reacties zijn gesloten.