In FIFA 15 ontbrekende Bakkali krijgt eigen game als goedmaker: Bak-man

Geplaatst: 26 oktober 2014 in PSV

EINDHOVEN – EA Sports brengt komende maand een nieuwe game uit waarin PSV-ster Zakaria Bakkali een hoofdrol krijgt. De softwareontwikkelaar hoopt het Belgisch-Marokkaanse wonderkind zo tegemoet te komen voor het feit dat hij dit jaar niet in de PSV-selectie van FIFA 15 zit.

Tweetje
Een zaterdagmiddag geplaatst tweetje van het megatalent bracht de bal aan het rollen. ‘Ik ben niet meer in #FIFA15’, plaatste hij – of één van zijn 34 zaakwaarnemers – op zijn Twitterprofiel. Niet veel later kreeg de teleurgestelde voetballer bijval van honderden woedende PSV-fans, die het belachelijk vonden dat er in FIFA 15 geen plekje voor de publiekslieveling is weggelegd.

De bewuste tweet van Zakaria Bakkali veroorzaakte veel ophef.

De bewuste tweet van Zakaria Bakkali veroorzaakte veel ophef.

Softwaregigant EA Sports erkent en betreurt de fout. ,,Het is ongelofelijk jammer dat Bakkali in FIFA 15 niet te besturen is. Van de andere kant tilt dat het realismeniveau van de game ook weer naar een hoger niveau, want Bakkali is in werkelijkheid ook nauwelijks te besturen”, zegt een woordvoerder.

6363dabc-c1ed-4119-aaae-1a80a0a86018_Bakkali-MercedesRijles-4682

Bakkali (met warme kraag) is in FIFA 15 niet te besturen, in tegenstelling tot zijn Mercedes.

Update geen optie
Volgens EA Sports is het geen optie om een dure game-update uit te brengen waarmee Bakkali alsnog toetreedt tot de selectie van PSV. ,,Een update maken en vrijgeven kost een ton. Dat is tien keer zoveel als de huidige marktwaarde van Bakkali, dus dat staat niet in verhouding. Maar we hebben een veel beter plan: we brengen een nieuwe game uit die Bakkali op het lijf geschreven is. De titel luidt Bak-man.”

Volgens EA is Bak-man geen voetbalgame. ,,Het zou raar zijn om Bakkali een hoofdrol te geven in een voetbalgame, terwijl hij in geen tijden gevoetbald heeft. Bak-man werkt in hoofdlijnen hetzelfde als Pac-man, maar dan met een ander personage. In dit spel bestuurt de speler geen geel happertje, maar een achttienjarig rupsje nooitgenoeg met een bontkraag en een plaat voor zijn kop: Bak-man.”

Een screenshot uit Bak-man.

Een screenshot uit Bak-man.

Game-over
,,Bak-mans doel is om, net als in het echt, zoveel mogelijk gouden muntjes te verzamelen terwijl hij ronddoolt in een door muren omgeven speelveld. Het is de missie van Bak-man om twee bad guys, genaamd Marcel en Toon, zo lang mogelijk het nakijken te geven. Totdat hij zichzelf in een onmogelijke positie heeft gemanoeuvreerd, al zijn krediet en levens heeft verspeeld en er geen uitweg meer is. Dan is het game-over en moet hij weer helemaal opnieuw beginnen.”

Advertenties

Reacties zijn gesloten.