Lionel Messi niet gerust op goede afloop van topper: ‘Ik zou tekenen voor een gelijkspel’

Geplaatst: 21 oktober 2014 in Betaald voetbal overig

BARCELONA – FC Barcelona speelt komende zaterdag El Clásico tegen Real Madrid. Maar vanavond staat eerst het Champions League-duel met Ajax op het menu. De Blaugranas hebben veel respect voor de recordkampioen uit de hoofdstad en de vedettes van de Catalaanse club zijn niet gerust op een goede afloop.

Rijk verleden
,,In Nou Camp kijken we al lang uit naar deze wedstrijd”, zegt Lionel Messi dinsdagochtend. ,,Volgens de media zijn wij favoriet, maar zelf zou ik al tekenen voor een gelijkspel. We spelen tegen een recordkampioen, een club met een rijk verleden. We zullen top moeten zijn om te kunnen winnen.”

Messi is er niet gerust op.

Messi is er niet gerust op.

Ook Messi’s aanvalscollega Neymar heeft veel ontzag voor de tegenstander, al vindt hij dat de opponent de laatste jaren wat zwakker is geworden. ,,Vroeger waren ze beter. Legendarische spelers als Sneijder, Van der Vaart, Huntelaar en Seedorf hebben de club tot ongekende hoogten getild. Met hun vertrek hebben ze aan kwaliteit ingeboet, dat kun je niet ontkennen.”

Veel kwaliteit
Barça-aanvoerder Xavi, die dinsdagavond rust krijgt tegen de Amsterdammers, houdt zelfs rekening met een kleine nederlaag. ,,Van de club uit de hoofdstad win je niet zomaar even. Het is voor ons een voordeel dat hun beste speler deze zomer voor veel geld naar Manchester United is vertrokken, maar ze hebben nog steeds erg veel kwaliteit in de ploeg. Meer dan wij, als ik eerlijk ben. Ik denk helaas dat we met 2-0 of 5-1 verliezen.”

Ook Xavi is bang

Xavi rekent zelfs op een nederlaag.

Heksenketel
FC Barcelona-trainer Luis Enrique rekent op een heksenketel. ,,Het stadion zit bommetje vol. Op de zwarte markt wordt duizenden euro’s geboden voor een ticket. Maar dit zijn wel de wedstrijden waar je het als voetballer voor doet. We spelen deze week eerst nog een oefenpotje en dan gaat het beginnen. Ik kan niet wachten tot het weekend is!”

Real Madrid – FC Barcelona begint komende zaterdag om 18.00 uur.

Advertenties

Reacties zijn gesloten.