Cast Nederlands elftal wint Gouden Televizierring; kijkers lovend over zevendelige zomerserie

Geplaatst: 17 oktober 2014 in Nederlands elftal

AMSTERDAM – De cast van het Nederlands elftal heeft donderdagavond de felbegeerde Gouden Televizierring gewonnen. Zowel de vakjury als het publiek was laaiend enthousiast over de zevendelige miniserie van afgelopen zomer, die ging over de avonturen van Oranje in Brazilië. Vooral de aflevering met een bijrol voor Costa Rica werd lyrisch ontvangen.

Verdiende winnaar
Televizierring-presentator Jan Smit noemde in het Amsterdamse Carré het Nederlands elftal de terechte winnaar. ,,Heel Nederland heeft in juni en juli geboeid gekeken naar de reeks, en daardoor vloog de zomer voorbij. Met name de extra lange, twee uur durende uitzending, waarin met Costa Rica werd afgerekend, kreeg een hoge beoordeling van de ruim zeven miljoen kijkers. Op basis daarvan moet je concluderen dat het Nederlands elftal de verdiende winnaar is.”

Tegenvallende acteerprestaties van Jasper Cillessen
De een-na-laatste aflevering, met een Argentijns tintje, trok zelfs negen miljoen kijkers. ,,Daarmee was het de best bekeken uitzending uit de geschiedenis van de Nederlandse televisie”, wist Smit. ,,Maar we hebben niet puur gekeken naar de kijkcijfers. Ook de beoordeling van de kijker hebben we meegenomen. Die was na Nederland – Argentinië niet zo hoog, vooral door tegenvallende acteerprestaties van Jasper Cillessen.”

Tegen Argentinie en Chantal Janzen kwam Jasper Cillessen er nauwelijks aan te pas.

Tegen Argentinië en prijsuitreikster Chantal Janzen kwam Jasper Cillessen er nauwelijks aan te pas. Memphis Depay (rechts) kreeg nauwelijks speeltijd.

Regisseur Louis van Gaal was dolblij met de Televizierring. ,,We waren al de beste van Spanje, Australië, Chili, Mexico, Costa Rica en Brazilië”, riep hij door de microfoon. ,,Maar nu zijn we ook de beste van Hilversum. Geweldig!”

Kort voordat Louis van Gaal de Gouden Televizier-ring greep, greep hij zijn vrouw Truus.

Kort voordat Louis van Gaal de Gouden Televizierring greep, greep hij zijn vrouw Truus.

Vervolg niet uitgesloten
Van Gaal sprak de hoop uit, dat de gelauwerde zomerserie een vervolg krijgt. ,,Zoals bekend ben ik als director gestopt bij Oranje, maar een nieuwe reeks met avonturen is zeker niet uitgesloten. De voorbereidingen zijn zelfs in volle gang, al verlopen die wat moeizaam.”

Hij vervolgde: ,,Ik heb gehoord dat er in de zomer van 2016 weer een mogelijkheid is om een nieuwe televisieprijs te winnen. Maar dan moet het Nederlands elftal de komende tijd wel eerst afrekenen met concurrenten Flikken Maastricht en Wie is de Mol. En als het even kan ook met IJsland, Tsjechië, Letland, Kazachstan, IJsland en Turkije.”

Advertenties

Reacties zijn gesloten.