PSV vindt revolutionair nieuw reclamemiddel; vanaf zaterdag drones in Philips Stadion

Geplaatst: 15 oktober 2014 in PSV

EINDHOVEN – PSV gaat een nieuwe manier van adverteren invoeren. Tijdens de wedstrijd tegen AZ, komende zaterdag, zal er voor het eerst een reclamedrone door het Philips Stadion vliegen. De club hoopt zo haar adverteerders tegemoet te komen.

,,We willen iets nieuws”, zo duidt PSV-directeur Toon Gerbrands de keuze voor het revolutionaire reclamemiddel. ,,Die reclameborden langs de kant hebben hun beste tijd wel gehad. Zeker nu onze beste buitenspeler Memphis Depay geblesseerd is, is er nauwelijks nog spektakel op de flanken en komen de borden nog maar amper in beeld tijdens de samenvattingen. Dat gaat ons geheid adverteerders kosten.”

41112565-aea6-4e9d-8059-34da834d72a5_Gerbrands1415-468

Toon Gerbrands.

Drones met reclamebanners
Daarom vroeg Gerbrands hoofdsponsor Philips op zoek te gaan naar iets nieuws. En iets nieuws, dat vond het Eindhovense bedrijf. Gerbrands: ,,Vanaf zaterdag laten we drones met reclamebanners door het stadion vliegen. Bedrijven kunnen vliegtijd kopen. Voor duizend euro zien ze één minuut lang een drone met hun reclamevlag door het Philips Stadion zweven.”

Pure reclame
Volgens Gerbrands staan de bedrijven in de rij. ,,De wedstrijd Servië – Albanië heeft dinsdagavond wel bewezen dat drone-advertising een geschikt middel is. De beelden van die wedstrijd gaan de wereld over. Hopelijk gebeurt dat zaterdag ook. Dat is niet alleen pure reclame voor de adverteerder, maar ook voor het voetbal.”

Drones bleken dinsdagavond een erg effectief reclamemiddel.

Drones bleken dinsdagavond een erg effectief reclamemiddel.

Gerbrands heeft een bekende Eindhovenaar bereid gevonden de afstandsbediening van de drones ter hand te nemen. ,,Harry van Raaij gaat ze besturen. Dat is de meest ervaren bestuurder die hier op de tribune zit. Die weet wel hoe je een hoogvlieger moet leiden.”

Bestuurder en oud-voorzitter Harry van Raaij.

Bestuurder en oud-voorzitter Harry van Raaij.

Zand
Mocht Van Raaij een keer een stuurfoutje maken, dan is dat volgens Gerbrands geen ramp. ,,In tegenstelling tot sommige selectiespelers kunnen de drones wel een stootje hebben. Maar uit voorzorg storten we deze week een paar honderd kuub zand in het Philips Stadion. Daarmee blijft de schade bij een eventuele crash beperkt.”

Advertenties

Reacties zijn gesloten.