Ajax beloont topverkoper Overmars met bonus van vier ton

Geplaatst: 15 oktober 2014 in Betaald voetbal overig

AMSTERDAM – Marc Overmars heeft de laatste maanden buitengewoon goed verkocht en gaat dat voelen in zijn portemonnee. De directeur voetbalzaken ontvangt binnenkort een provisie van bijna vier ton van zijn club Ajax.

Marketingdirecteur Edwin van der Sar vindt dat Overmars dit jaar fantastisch heeft gepresteerd. ,,Het jaar is nog lang niet om, maar hij heeft zijn verkooptarget nú al ruimschoots gehaald. Onze spelers gingen de voorbij zomer als warme broodjes over de toonbank. Geweldig!”

Van der Sar: ,,Vooral de verkoop van Daley Blind aan Manchester United was een huzarenstukje. De afgelopen twee interlands van het Nederlands elftal hebben we allemaal kunnen zien dat achttien miljoen euro schandalig veel geld is voor Daley.”

Edwin van der Sar deelt Marc Overmars het heuglijke nieuws mee.

Edwin van der Sar deelt Marc Overmars het heuglijke nieuws mee.

Bovendien vindt de oud-keeper dat Overmars verstandig met de beschikbare financiële middelen is omgegaan. ,,Hij heeft deze zomer geen grote namen gehaald; slechts een stel bankwarmhouders met een totale waarde van nog geen miljoen. Dat noem ik nog eens verantwoord ondernemen.”

Marc Overmars is blij met het extra zakcentje. Wat hij ermee gaat doen, weet hij nog niet. ,,Waarschijnlijk ga ik het op de bank zetten, of misschien ga ik het geld wel verkopen. Ik ben er niet het type naar om euro’s over de balk te smijten. Dat moet je nu toch onderhand wel weten.”

Advertenties

Reacties zijn gesloten.