Albert Heijn gaat klanten uit supermarkten weren uit angst voor commotie op winkelvloer

Geplaatst: 9 oktober 2014 in Maatschappij

ZAANDAM – Albert Heijn gaat tot en met komende 5 december klanten uit de winkels weren. Dat is een direct gevolg van de beslissing van de supermarktketen om Zwarte Piet in de ban te doen.

Zwarte Piet
Volgens een woordvoerder van moederbedrijf Ahold kwam tot voor kort heel Nederland over de vloer bij Albert Heijn. ,,Dat was in principe prima, zeker voor ons bedrijfsresultaat. Maar we hebben gemerkt dat er veel gediscussieerd wordt over het uiterlijk van Zwarte Piet. En wij zijn daar natuurlijk niet doof voor.”

Om die reden zijn klanten tot en met 5 december niet welkom. ,,Wanneer klanten merken dat we Zwarte Piet uit alle in de winkel aanwezige reclames hebben verwijderd, breekt er gegarandeerd commotie uit. Daardoor kunnen we de veiligheid van onze medewerkers niet langer garanderen, en doen we de winkels een tijdje op slot. Het is een moeilijk besluit geweest, maar dit lijkt ons uiteindelijk het beste voor iedereen.”

Dit beeld zullen we dit jaar niet in de Albert Heijn-winkels zien.

Dit beeld zullen we dit jaar niet in de Albert Heijn-winkels zien.

Grote schoonmaak
Ahold zegt niet bang te zijn voor de negatieve financiële gevolgen van de tijdelijke sluiting. ,,We hanteren al jaren behoorlijk hoge prijzen voor onze A-merken, en kunnen dus wel een stootje hebben. Nu onze winkels tijdelijk gesloten zijn, kunnen we de winkelvloeren bovendien eens grondig schoonmaken zonder dat de klanten daar last van hebben. Oktober en november staan voor ons in het teken van de grote schoonmaak.”

Ahold vertrouwt erop dat de klanten vanaf 6 december weer terugkeren. ,,En mocht dat onverhoopt niet gebeuren, dan staan ook december en januari in het teken van de grote schoonmaak. Maar dan op het hoofdkantoor.”

Advertenties

Reacties zijn gesloten.