FIFA-baas Blatter wil dat Europa WK-ticket afstaat aan Antarctica

Geplaatst: 8 oktober 2014 in FIFA

ZURICH – Europa moet één ticket voor het WK voetbal van 2018 inleveren. Volgens FIFA-voorzitter Sepp Blatter gaat er één startbewijs van Europa naar een ander continent. Antarctica zou de grootste kanshebber zijn.

Pijnlijke ondervertegenwoordiging
,,Het is tijd dat er een einde komt aan de pijnlijke ondervertegenwoordiging van Antarctica op een mondiaal eindtoernooi”, vertelde Blatter woensdagmorgen op een persconferentie op het FIFA-hoofdkantoor in Zürich. ,,Alle continenten zijn op WK’s vertegenwoordigd, behalve Antarctica. Terwijl voetbal, volgens de FIFA, een feest voor iedereen moet zijn. Niet alleen voor onszelf.”

Volgens Blatter is het hoog tijd voor verandering.

Volgens Blatter is het hoog tijd voor verandering.

Antarctica heeft helemaal geen permanente inwoners, maar dat is volgens Blatter geen onoverkomelijk probleem. ,,De kwalificatiereeks begint pas over twee jaar. Als ze het vóór die tijd niet voor elkaar krijgen om elf voetballers en een bondscoach te laten neutraliseren, weet ik het ook niet meer. Waar een wil is, is een weg.”

Direct na Blatters aankondiging werd er op Antarctica driftig getraind.

Direct na Blatters aankondiging werd er op Antarctica driftig getraind.

WK van 2026 organiseren
De geliefde Zwitser zei nog een verrassing voor Antarctica in petto te hebben. ,,Als ze zich op het WK in 2018 goed gedragen en volgend jaar in mei op mij stemmen bij de FIFA-presidentsverkiezingen, mogen ze ook het WK van 2026 organiseren. Als het daar tenminste niet te warm is”, zei Blatter op sarcastische toon, verwijzend naar de negatieve reacties die de FIFA kreeg na de toewijzing van het WK 2022 aan Qatar.

Blatter vindt dat het aan Antarctica te geven startbewijs uit Europa moet komen. ,,Van alle continenten levert Europa veruit de meeste deelnemers aan het WK. Van één land minder ligt niemand wakker. Ik denk eraan om het ticket van Duitsland in te nemen. Vanuit dat land krijg ik de laatste tijd namelijk de meeste kritiek, vooral van Franz Beckenbauer.”

Sepp Blatter en zijn voormalige boezemvriend Franz Becekbauer.

Sepp Blatter en zijn voormalige boezemvriend Franz Beckenbauer.

IJskoud
Dat Duitsland afgelopen zomer wereldkampioen werd, doet Blatter naar eigen zeggen niets. ,,Dat is verleden tijd, en aan in het verleden behaalde resultaten heb ik een broertje dood. Om in Antarctische termen te spreken: de reputatie van Duitsland laat me ijskoud.”

Advertenties

Reacties zijn gesloten.