Minderjarige Nederlandse snelheidsduivel bekeurd op circuit Suzuka

Geplaatst: 3 oktober 2014 in Overige sporten

SUZUKA – De Japanse politie heeft om half elf ’s ochtends (lokale tijd) een zeventienjarige Limburger aangehouden. De jongen reed over het circuit van Suzuka terwijl hij geen rijbewijs heeft, en deed dat met topsnelheden van ruim boven de 300 kilometer per uur, waar slechts 120 is toegestaan.

Volgens een woordvoerder van de keizerrijkspolitie viel de bestuurder op door zijn agressieve rijstijl. ,,Hij reed op de eerste plaats veel te snel, maar beging ook andere overtredingen. Zo haalde hij andere automobilisten rechts in, gaf hij geen richting aan bij het insturen van de chicanes en kon hij geen verzekeringsbewijs overleggen.”

,,Daarnaast liet hij de tank van zijn auto volgooien, liet hij zijn banden verwisselen en reed hij daarna snel weg, zonder de pompbediende en monteurs te betalen. Meer dan genoeg reden om hem staande te houden, al viel dat niet mee. We konden hem amper bijhouden in onze dienstauto.”

De jeugdige hardrijder werd na zijn onverantwoordelijke gedrag direct ondervraagd.

De jeugdige hardrijder werd na zijn onverantwoordelijke gedrag direct ondervraagd.

De snelheidsmaniak is in verzekering gesteld en mag zich binnenkort verantwoorden voor de jeugdrechter. Zijn auto – een zeldzame Scuderia Torro Rosso – is in beslag genomen.

Advertenties

Reacties zijn gesloten.