Hiddink selecteert Kuijt toch voor Oranje: ‘Hij moet nog even netjes uitwerken’

Geplaatst: 3 oktober 2014 in Nederlands elftal

ZEIST – Guus Hiddink heeft Dirk Kuijt gewoon opgeroepen voor de komende EK-kwalificatieduels van Oranje. De bondscoach is van plan de 104-voudig international, die vrijdagmorgen zijn ontslag indiende, aan zijn opzegtermijn van drie maanden te houden.

Wettelijke opzegtermijn
,,Natuurlijk heb ik gelezen dat Dirk Kuijt wil vertrekken bij onze organisatie”, antwoordt Hiddink desgevraagd. ,,Maar dat wil niet zeggen dat hij per direct kan afzwaaien. Op basis van zijn dienstverband bij het Nederlands elftal moet hij nog even netjes uitwerken. Hij is langer dan tien jaar international geweest, dus zijn wettelijke opzegtermijn is drie maanden.”

Guus Hiddink vertelt Kuijt nog niet klaar met hem te zijn.

Guus Hiddink vertelt Kuijt nog niet klaar met hem te zijn.

Kerstpakket
Volgens Guus Hiddink is het niet gezegd dat hij Kuijt ook daadwerkelijk verplicht die tijd vol te maken. ,,Luister, niemand is erbij gebaat om hem langer dan nodig hier te houden. Dirk is waarschijnlijk al in gedachten bij zijn nieuwe baan, en wij hebben ook niets aan een ongemotiveerde medewerker die met zijn hoofd al ergens anders is. Als hij zijn werk eerder netjes afgerond heeft, mag hij van mij best eind november al stoppen. Maar dan hoeft hij ook niet op een kerstpakket van de KNVB te rekenen.”

Dirk Kuijt kan toch nog niet afzwaaien.

Dirk Kuijt moet nog even blijven.

De komende weken zegt Hiddink op zoek te gaan naar een gedegen vervanger voor de blonde Katwijker. ,,En dat wordt geen sinecure, want die moet op elke positie uit de voeten kunnen. Het is te hopen dat onze P&O-afdeling snel een geschikte opvolger vindt, zodat Dirk onze nieuwe collega zelf nog even kan inwerken. Dat maakt de overdracht allemaal iets makkelijker.”

Keepen
Kuijt zelf heeft begrip voor het standpunt van zijn coach. ,,Maar dat betekent wel dat ik nog een paar keer aan de bak moet in het oranje. Bij nader inzien best mooi, want afscheid nemen in een kwalificatiewedstrijd tegen Letland is de droom van iedere voetballer. Hopelijk staan we in die wedstrijd snel op een comfortabele voorsprong en mag ik in de tweede helft nog even keepen. Want dan heb ik écht elke positie gehad.”

Advertenties

Reacties zijn gesloten.