Oerwoudwedstrijd gestaakt wegens discriminerende voetbalgeluiden

Geplaatst: 25 september 2014 in Betaald voetbal overig

KUNDIAWA – De stammenoorlog tussen Kundiawa Fighters en Goroka Warriors is gisteren gestaakt wegens discriminerende voetbalgeluiden. Arbiter Basil Tagobe onderbrak het beladen degradatieduel in de 69e minuut bij een 0-2 stand, nadat vooral de lichter getinte leden van het bezoekende Warriors het moesten ontgelden.

Grappige oerwoudgeluiden
De sfeer tijdens de derby, die plaatsvond op het pas aangelegde kunstgrasveld van Kundiawa (Papoea-Nieuw-Guinea), was vanaf het startsignaal grimmig. De thuisploeg kwam al snel met twee man minder te staan nadat de aanvaller van Goroka Warriors twee Fighters-verdedigers elimineerde.

De – naar schatting – drieduizend toeschouwers staken hun ergernis daarover niet onder bomen of takken. Met cynische maar grappige oerwoudgeluiden maakten zij hun ongenoegen kenbaar, wat zelfs op het veld tot hilariteit leidde.

De bezoekers zochten direct de aanval.

De spelers van Goroka Warriors zochten direct de aanval.

Discriminerende voetbalgeluiden
Toen kort na rust de aanvoerder van Kundiawa Fighters, Benjamin Nalong, een levensgrote kans om een tegenstander te scalperen om zeep hielp, was het hek van de dam. De supporters, die tijdens de pauze flink hadden ingenomen, verlaagden zich zelfs tot het gebruik van discriminerende voetbalgeluiden. Vooral wanneer de van origine Zweedse Warriors-aanvaller Kenneth Andersum een pijl kreeg toegespeeld.

De speaker van dienst probeerde het heetgebakerde publiek tot bedaren te brengen, maar zijn pogingen werden overstemd, omdat het legioen op dat moment de klassieke voetbalhymne ‘You’ll Never Walk Alone’ zong.

Het vizier van Benjamin Nalong stond niet op scherp.

Het vizier van Benjamin Nalong stond niet op scherp.

Witte dag
Scheidsrechter Tagobe kon daarom weinig anders doen dan het duel staken en een reglementaire 0-8 op het wedstrijdformulier invullen. De getroffen Kenneth Andersum was zichtbaar aangedaan en sprak van een witte dag in de geschiedenis van de stammenstrijd. ,,Dat er oerdomme mensen zijn die tijdens een voetbalwedstrijd oerwoudgeluiden het veld op slingeren, is helaas niet ongebruikelijk. Maar het is triest dat het nu ook andersom gebeurt.”

Advertenties

Reacties zijn gesloten.