Bijzondere maatregel Stiphoutse kantinebaas moet daling omzet en vluchtende bezoekers stoppen

Geplaatst: 22 september 2014 in Stiphout Vooruit

HELMOND – Op de jaarvergadering van Stiphout Vooruit is pas bekendgemaakt dat de kantineomzet daalt. Om te zorgen dat die verontrustende trend doorbroken wordt, heeft Stiphout Vooruit een bijzondere maatregel genomen. Die moet zorgen dat mensen minder snel uit de kantine vertrekken, en dus meer kunnen consumeren.

Met een noodgang naar buiten
,,De omzet is inderdaad fors gedaald”, bevestigt uitbater Hans Deelen. ,,Dat heeft verschillende oorzaken. De voornaamste is dat onze taphulp Bets van Hoof regelmatig besluit mee te zingen met de muziek die we draaien. Vooral op René Schuurmans, Django Wagner en Sepultura gaat ze hélemaal los. Bezoekers denken dan dat het brandalarm afgaat, waarna ze met een noodgang naar buiten vluchten. Soms zelfs zonder hun bier af te rekenen.”

Bets van Hoof, de zingende tapster.

Bets van Hoof, de zingende tapster.

Versperd
Het gezang van de tapster heeft de kantine-exploitant al vele honderden euro’s gekocht. ,,Om te voorkomen dat mensen nog langer snel naar buiten kunnen, hebben we afgelopen weekend de nooduitgang versperd met statafels en een oude koffiemachine. Mensen kunnen nog steeds naar buiten, maar moeten dan door de reguliere toegangsdeur. En om daar te komen, moeten ze langs de bar waar Bets dan staat te zingen. Dat durft dus geen mens.”

De versperde nooduitgang.

De versperde nooduitgang.

Chaos
Volgens Deelen was de omzet afgelopen weekend meteen een stuk hoger dan de week ervoor. ,,Ik overweeg nu ook om de andere uitgangen te blokkeren als de kantine goed gevuld is. Of ik niet bang ben voor chaos als er een keer een echte noodsituatie is? Nee hoor, want dan vraag ik Bets gewoon om iets harder te zingen. Dan barsten de ramen vanzelf en kunnen de kantinegasten makkelijk naar buiten.”

Advertenties

Reacties zijn gesloten.