Helmond Sport wordt nachtclub: thuiswedstrijden beginnen voortaan om middernacht

Geplaatst: 19 september 2014 in Helmond Sport

HELMOND – De thuiswedstrijden van Helmond Sport gaan voortaan om middernacht van start. Dat heeft de club uit de Jupiler League na overleg met televisiezender Fox besloten. Helmond Sport denkt dat het een groot succes wordt.

,,Het liefst hadden we alles bij het oude gehouden: gewoon op vrijdagavond om acht uur aftrappen”, zegt clubwoordvoerder Louis de Kat. ,,Maar dat wilde Fox niet. Zij stelden twee andere tijdstippen voor; kwart voor zeven of kwart voor negen. Dat komt ons echter slecht uit.”

Louis de Kat.

Louis de Kat.

Vrijdagmiddagborrels
Het eerstgenoemde tijdstip is volgens De Kat te vroeg. ,,De meeste vrijdagmiddagborrels beginnen rond vijf uur. Als we om kwart voor zeven beginnen, kunnen onze trouwe supporters daar maar een goed uur blijven en komen ze hier bijna nuchter aan. Ik heb liever dat ze in licht beschonken toestand op De Braak arriveren; dan valt het minder op als we slecht voetballen”, zegt De Kat met een knipoog.

Ook kwart voor negen is geen alternatief. ,,De mensen die dan van de wekelijkse bedrijfsborrel komen zijn dan al katjelam. En voor het uitgaanspubliek is kwart voor negen net te vroeg. Het is een net-niet-tijdstip. En van net-niet heeft deze club de buik inmiddels vol”, zo verwijst De Kat naar de talloze bijna-promoties van de laatste jaren.

Nieuwste nachtclub
En dus kwam de Helmonder met een idee. ,,Het lijkt me een goed plan als we om middernacht aftrappen. Voorheen was dat geen alternatief, want met Club Boszicht zat er al een nachtclub aan de Bakelsedijk. Maar nu Boszicht failliet is, staat niets ons meer in de weg. Helmond Sport wordt de nieuwste nachtclub van Helmond.”

De Bakelsedijk, met op de achtergrond een lichtmast van Helmond Sport.

De Bakelsedijk, met op de achtergrond een lichtmast van Helmond Sport. Foto: twitter.com/deafbeelding.

Happy end
Louis de Kat hoopt veel voormalige klanten van de privéclub in het stadion te mogen begroeten. ,,Ik weet zeker dat ze zich snel thuis voelen. Net als bij Boszicht rekent ook Helmond Sport te veel geld voor een glas bier. Het verschil is dat onze wedstrijden, in tegenstelling tot een bezoek aan Boszicht, niet altijd een happy end kennen. Maar als ik met de trainer afspreek dat hij zijn beste spelers in de 87e minuut laat invallen, komt daar vast verandering in.”

Advertenties

Reacties zijn gesloten.