SV Brandevoort in de ban van naderend kampioenschap

Geplaatst: 8 september 2014 in Amateurvoetbal

HELMOND – De banden van de platte kar staan op spanning, de kampioensshirts zijn besteld en de huldigingsroute is gepland. Bij SV Brandevoort zijn ze er zeker van: de eerste titel uit de geschiedenis kan het vaandelteam van Helmonds jongste vereniging niet meer ontgaan.

Formaliteit
De cijfers liegen er niet om: één wedstrijd gespeeld, drie punten, zes gescoorde doelpunten en één tegentreffer. Zelfs de anders zo voorzichtige coach Jan Noten is er zeker van: de titel gaat naar de Vinex-wijk. ,,Dit mag ons niet meer ontgaan. We spelen nog 21 finales, maar dat is een formaliteit.”

Jan Noten legt het nog één keer uit. Foto: svbrandevoort.nl.

Jan Noten legt het nog één keer uit. Foto: svbrandevoort.nl.

Geen Koevermans
De 1-6 overwinning die SV Brandevoort zondag boekte is nóg knapper als je bedenkt dat topaankoop Danny Koevermans niet eens meedeed. Noten: ,,Van de 46 trainingen in de voorbereiding heeft Danny er twee gemist, omdat hij eind juni een weekje op vakantie was. Bovendien kwam hij twee ons te zwaar terug. Dat getuigt van weinig discipline en daarom heb ik besloten om hem negentig minuten te laten warmlopen. Je bent prof of je bent het niet; SV Brandevoort is geen PSV of FC Utrecht.”

De fitheid van Danny Koevermans maakte op vakantie een vrije val. Foto: sport-promotion.nl.

De fitheid van Danny Koevermans maakte op vakantie een vrije val. Foto: sport-promotion.nl.

Mochten de groenwitten de komende acht maanden in de winning mood blijven, dan vindt er normaal gesproken begin mei 2015 een huldiging plaats in het wijkcentrum. De exacte datum daarvan staat volgens de succescoach nog niet vast. ,,Waarschijnlijk op een vrijdagavond, want de rest van de week trainen we. Seizoen 2015-2016 begint namelijk sneller dan je denkt.”

Advertenties

Reacties zijn gesloten.