PSV ziet toch nog rol voor Bakkali weggelegd

Geplaatst: 2 september 2014 in PSV

EINDHOVEN – Door geen handtekening te zetten onder een nieuw contract bij PSV maakte Zakaria Bakkali zich niet populair in Eindhoven. Op speeltijd hoeft de 18-jarige Belg dit seizoen niet meer te rekenen. Toch zal Bakkali deze jaargang nog in actie moeten komen, al is dat niet altijd binnen de lijnen.

,,In de krant las ik vanmorgen dat PSV klaar is met Zakaria Bakkali”, zegt PSV-directeur Toon Gerbrands. ,,Dat klopt, maar hij is nog niet klaar bij ons. PSV betaalt zijn salaris tot komende zomer. In ruil hebben wij nog een aantal klusjes voor hem in petto. Het lijkt me niet meer dan logisch dat je werkt voor je geld.”

Ongeïnteresseerd slenteren
Gerbrands heeft al een aantal taken voor het enfant terrible in gedachten. ,,Volgens mij is hij erg goed geschikt om voor aanvang van onze thuiswedstrijden in een Phoxy-pak ongeïnteresseerd over het hoofdveld te slenteren. Toen hij nog speler van PSV 1 was, heeft hij al meermaals laten zien dat prima te kunnen.”

Zakaria Bakkali toont het nieuwe thuiskostuum. Foto: ED.nl.

Zakaria Bakkali toont het nieuwe thuistenue. Foto: ED.nl.

,,Mocht Zakaria een avondje niet kunnen, dan doen we daar niet moeilijk over. Als hij zelf maar voor een vervanger zorgt. Dat moet geen probleem zijn, want hij heeft een neef die graag in zijn plaats komt opdraven. Als die niet te dik is, kan hij in dat vossenpak kruipen. Dat ziet geen mens.”

Keer op keer een verrassing
Ook op dagen dat PSV niet voetbalt mag Bakkali zich van Gerbrands in Eindhoven melden. ,,Er komen regelmatig gezelschappen naar het Philips Stadion die een stadiontour willen. Zakaria kan die mensen mooi rondleiden. Hij is de laatste maanden 247 keer in het stadion geweest voor een gesprek over zijn contract, dus als iemand de weg weet in ons sportpaleis, is hij het wel. Bovendien weet die jongen totaal niet welke richting hij op wil. Op die manier is het voor onze gasten keer op keer een verrassing waar ze naartoe gaan.”

Zakaria Bakkali kent het Philips Stadion als zijn broekzak. Foto: Hans van Tilburg.

Zakaria Bakkali kent het Philips Stadion als zijn broekzak. Foto: Hans van Tilburg.

Aan het lijntje
Tegen het einde van dit seizoen zal Bakkali het wat het drukker krijgen. Toon Gerbrands: ,,In april bellen we onze twijfelende seizoenskaarthouders altijd met de vraag of ze hun kaart willen verlengen. De ervaring leert dat mensen snel geneigd zijn om hun abonnement op een stoeltje te verlengen wanneer een PSV-medewerker uitgebreid alle voordelen van een seizoenskaart uitlegt. Dat is Zakaria wel toevertrouwd. Want mensen lang aan het lijntje houden, dat kan hij als geen ander.”

Advertenties

Reacties zijn gesloten.