PSV – Shakhtar Salihorsk begint mogelijk kwartiertje later: ‘Mijn spelers moeten eerst nog werken’

Geplaatst: 21 augustus 2014 in PSV

EINDHOVEN – Het Europa League-duel tussen PSV en Shakhtar Salihorsk begint mogelijk iets later. Aanvankelijk zou er donderdagavond om 18.45 uur worden afgetrapt, maar dat tijdstip lijkt voor de semi-profs van de Wit-Russische club niet haalbaar. Zij moeten namelijk eerst werken.

Lastige tijd
,,Mijn spelers zijn nu eenmaal niet zo goed dat ze de kost kunnen verdienen met voetbal alleen”, zegt trainer Sergei Borovsky. ,,En kwart voor zeven ’s avonds is een lastige tijd voor mensen met een baan. ,,Zeker als je in Eindhoven moet spelen, want dat is niet om de hoek. Vanuit Minsk is dat drie uur vliegen. En dan moeten we op Eindhoven Airport ook nog uitchecken en wachten op onze koffers. Niet ideaal. Ik heb de UEFA gevraagd of de wedstrijd verzet kon worden naar zondagochtend, maar dat wilde de bond niet.”

De zelfzuchtige spits Igor Aleinikov (rechts) scoort en werkt aan de lopende band.

De zelfzuchtige spits Igor Aleinikov (rechts) scoort en werkt aan de lopende band.

De selectie van Shakhtar Salihorsk stapt vanmiddag om half drie uur op het vliegtuig. ,,Ik was het liefst gisteren al vertrokken”, geeft Borovsky toe, ,,maar dan moesten mijn mannen een hele dag vrij van hun werk nemen. Door vroeg op de middag te vertrekken hoeven ze maar vier uur in te leveren. Dat scheelt een slok op een borrel, want de vakantiedagen zijn in Wit-Rusland even spaarzaam als mooie acties in een Europa League-wedstrijd.”

Weinig verkeer richting stadion
Als alles goed gaat, landt de Russische Tupolev tegen zes uur in Eindhoven. Borovsky: ,,Er staat een bus klaar die ons naar het Philips Stadion brengt. Daar zijn we waarschijnlijk binnen een mum van tijd, want ik verwacht weinig verkeer in de richting van het stadion. Hopelijk kunnen we rond zeven uur beginnen. Desnoods maken we onze warming-up twee keer zo kort. Dat zie je op ons niveau toch niet.”

Sergei Borovsky.

Trainer/coach Sergei Borovsky.

Na afloop van de wedstrijd vliegen de Wit-Russen volgens oefenmeester Borovsky direct weer naar huis. ,,Als de scheidsrechter niet te veel blessuretijd rekent en mijn spelers douchen snel, moeten we de vlucht van kwart voor tien vanavond kunnen halen en zijn we redelijk op tijd thuis. Dat zou fijn zijn, want morgenvroeg moet er weer gewerkt worden.”

Advertenties

Reacties zijn gesloten.