Ajax huurt pijlsnelle jeugdige vleugelspeler Max Verstappen van Red Bull

Geplaatst: 13 augustus 2014 in Betaald voetbal overig

AMSTERDAM – Ajax heeft weer een nieuwe speler aan de selectie toegevoegd. Het gaat om de zestienjarige Max Verstappen, die gehuurd wordt van het Formule 1-opleidingsteam van Red Bull. Daarmee heeft de Amsterdamse club de selectie voor dit seizoen compleet.

Volgens Marc Overmars, directeur voetbalzaken van Ajax, volgt zijn club de jonge Verstappen al langer. ,,We zochten nog naar een jeugdige, snelle en betaalbare aanvaller. Dan denk je natuurlijk eerst aan Samuel Eto’o, maar die heeft geen zin om hier te komen voetballen en dat snap ik natuurlijk volkomen.”

Pijlsnelle jongen
Na de afwijzing van Eto’o ging Ajax polsen bij de nummer twee op het verlanglijstje: Max Verstappen. ,,Max is een pijlsnelle jongen en kan onze vacature op de rechtervleugel mooi invullen. Vleugels en vleugelspelers, dat kun je aan Red Bull wel overlaten”, zegt Overmars. ,,En Ajax uit de Europa League trappen kun je ook wel aan Red Bull overlaten. Dat hebben we in februari in Salzburg allemaal kunnen zien.”

Max Verstappen (rechts) zet zijn krabbel.

Max Verstappen (rechts) zet zijn krabbel. foto: formule1.nl

Dat Verstappen uit de autosport komt, is volgens bestuurder Overmars geen probleem. ,,We hebben wel vaker voetballers gehad die uitstekend konden rijden, of dat tenminste zelf dachten. Onze flankaanvallers hoeven trouwens niet per se te kunnen voetballen, als ze maar snel zijn. Anders had Dennis Rommedahl hier ook nooit gespeeld.”

Bandenstapels naast het veld
De Limburgse Max Verstappen, de zoon van voormalig Formule 1-coureur Jos, bekent zelf dat hij even heeft moeten nadenken voordat hij zijn jawoord aan Ajax gaf. ,,Als racecoureur probeer je natuurlijk altijd om zo ver mogelijk van de betonnen muur verwijderd te blijven. Daarom lag een komst naar de Amsterdam ArenA ook niet erg voor de hand. Maar Ajax heeft mij toegezegd dat er bandenstapels tegen het stadion worden geplaatst. Op die voorwaarde wil ik best komen.”

Max en Jos Verstappen, hier onderweg naar de ondertekening van de huurovereenkomst.

Max en Jos Verstappen, hier onderweg naar de ondertekening van de huurovereenkomst. foto: autosport.be

Betrouwbare wagen
Anders dan zijn nieuwe teamgenoten zal Verstappen niet zelf in zijn clubauto – een sportieve Mercedes – mogen rijden. ,,Daarvoor ben ik nog te jong en ik denk ook niet dat Red Bull me graag achter het stuur van een Mercedes ziet. Maar mijn vader heeft aangeboden me naar de trainingen en wedstrijden te willen rijden. Mooi voor hem; zo rijdt hij toch nog ooit in een betrouwbare en snelle wagen. Dat had hij twintig jaar geleden niet durven dromen.”

Advertenties

Reacties zijn gesloten.