PSV brengt bod uit op Roger Milla, verbeterde aanbieding voor publiekslieveling Bakkali

Geplaatst: 9 augustus 2014 in PSV

EINDHOVEN – PSV ziet in Roger Milla de ideale opvolger van de nog overboord te zetten Belg Zakaria Bakkali. De Eindhovense club brengt naar verwachting maandag een bod uit op de 62-jarige Kameroense ex-international, die in 1990 nog uitgroeide tot smaakmaker van het WK voetbal in Italië.

Bijzonder gecharmeerd
Technisch manager Marcel Brands van PSV bevestigde zaterdag dat zijn club bijzonder gecharmeerd is van Milla, die vooral bekend is om zijn hoekvlagdans. ,,We zijn op het idee gekomen door Ajax, dat hoopt Samuel Eto’o binnen te hengelen. Tijdens mijn zomervakantie op de Kempervennen heb ik besloten dat we de aanpak van Ajax gaan kopiëren, zodat we eindelijk weer een keer kampioen worden en het publiek weer massaal achter ons gaat staan. Dat ‘staan’ moeten ze trouwens niet tijdens de wedstrijden doen, anders krijg ik weer een hoop klachten van seizoenkaarthouders die niets kunnen zien.”

,,Als Ajax een aansprekende aanvaller op leeftijd uit Kameroen wil kopen”, vervolgt Brands, ,,moeten wij dat dus ook doen. Er zijn alleen niet zo gek veel aansprekende aanvallers op leeftijd uit Kameroen, dus dan kom je al snel bij Milla uit. Hij is misschien niet meer zo snel als vroeger, maar dat hoeft in de eredivisie en Europa League ook niet. Volgens mij kan hij nog zeker vijf jaar mee. Dan is hij 67 en dan mag hij in Nederland met pensioen.”

Roger Milla

Roger Milla

Koffiedrinken op De Herdgang
Roger Milla, die momenteel in een Kameroense vinexwijk geniet van zijn vrije tijd, zegt wel oren te hebben naar een verblijf in Eindhoven. ,,Ik zie het wel eigenlijk wel zitten. PSV heeft een aansprekende selectie en, met FC Shakhtyor, een UEFA League-tegenstander geloot waar elke voetballer van droomt. En na de trainingen kan ik gezellig met leeftijdsgenoten mopperen op PSV en koffiedrinken op de Herdgang. Ik slaap er nog een middagje of wat over en dan maak ik een keuze.”

Verbeterde aanbieding voor Bakkali
Verder reageerde Marcel Brands op de geruchten dat de Belgische publiekslieveling Zakaria Bakkali, ook een aanvaller, een verbeterde aanbieding krijgt. ,,Dat klopt. We hebben aangeboden zijn vertrekpremie met vijftig procent te verhogen. Als hij snel de knoopt doorhakt en toezegt dat hij zijn koffers pakt, krijgt hij van ons honderd euro extra. Dat lijkt misschien niet heel veel geld, maar zijn matties moeten daar heel wat vakken voor vullen bij de Aldi. Alleen zorgen zij ervoor dat de vakken ook daadwerkelijk gevuld zijn. Dat is Bakkali in het Philips Stadion nog nooit gelukt.”

Advertenties

Reacties zijn gesloten.