Zesdeklassers nú al zeker van promotie; dit weekend feest!

Geplaatst: 25 juli 2014 in Amateurvoetbal

HELMOND – Het is hoogzomer en vakantievierend Nederland is allerminst met voetbal bezig. De meeste sportparken zijn verlaten; velden zijn ontdaan van lijnen, doelen, cornervlaggen en vernielzuchtige jeugd. Pas over anderhalve maand start de competitie weer. En toch is het nieuwe seizoen voor alle zesdeklassers nú al succesvol.

Na de jaargang 2014-2015 verdwijnt de zesde klasse namelijk. Dat betekent dat alle teams in deze kelderklasse automatisch promoveren naar de vijfde klasse. Reden voor een feestje, en is het geen goed idee om dat nu alvast te vieren?

Uitgebreid vieren in de kasteeltuin
Bij Stiphout Vooruit 4, dat uitkomt in de reserve zesde klasse, vinden ze van wel. ,,Nu is het mooi weer en is iedereen vrij, als de competitie in mei is afgelopen moet er weer gewerkt worden. Daarom gaan we het vanavond uitgebreid vieren in de kasteeltuin. Er kunnen misschien negen basisspelers niet omdat ze op vakantie zijn, maar dat mag de pret niet drukken”, zegt coach Frans van Stiphout.

Frans van Stiphout.

Frans van Stiphout.

De teamleider verwacht dat de naderende competitie door de zekere promotie niet meer spannend zal worden. ,,We gaan dan ook het hele jaar in een fantasieopstelling spelen. Dat zal waarschijnlijk amper gevolgen hebben voor de uitslagen. Want onze tegenstanders doen dat vermoedelijk ook, omdat ook zij al zeker zijn van promotie. Het wordt één groot feest- en drinkseizoen met een gegarandeerd happy end. Het lijkt Club Boszicht wel”, besluit de lyrische keuzeheer.

Feestelijke bosloop door het mulle zand
Ook bij buurman SV Brandevoort is de stemming deze dagen opperbest, bemerkt hoofdtrainer Jan Noten. ,,Toen ik begin 2012 mijn contract tekende, is afgesproken dat ik Brandevoort naar de vijfde klasse zou loodsen. Die missie is nu dus zeker geslaagd. Gisteren was er een gezellige receptie ter ere van de promotie en vanavond organiseer ik een feestelijke bosloop van vijftien kilometer door het mulle zand.”

Jan Noten (rechts) werd donderdagavond gefeliciteerd met de promotie.

Jan Noten (rechts) werd donderdagavond gefeliciteerd met de promotie.

Wegens de aanstaande bevordering is Noten vastbesloten de wedstrijden van komend seizoen niet te serieus te benaderen. Of hij van plan is om ook de iets mindere voetballers een kans te geven? ,,Zeker, maar dat doe ik al sinds ik trainer ben bij Brandevoort. De meerderheid van mijn basisspelers is een mindere voetballer. Maar iets beters loopt hier niet rond.”

Bij die meerderheid hoort ook de nieuwste aanwinst, ex-PSV’er Danny Koevermans. Die kijkt nu nóg meer uit naar het nieuwe seizoen. ,,Onder normale omstandigheden zou ik waarschijnlijk weinig aan spelen toekomen, want ik heb het afgelopen jaar amper getraind. Maar misschien kan ik nu af en toe wat minuten maken.”

Niet overal even gelukkig
Niet overal is men even gelukkig met de promotie die voor de deur staat. Bij Fiducia uit De Rips bijvoorbeeld. ,,We proberen al twintig jaar om weg te komen uit de kelder van het amateurvoetbal”, zegt voorzitter Ricardo van den Biezenmortel. ,,Vorig jaar hebben we zelfs geïnvesteerd in een dure trainer: Jerry Tahiti.”

De gevolgen waren ongekend: Fiducia promoveerde zowaar naar de vijfde klasse. ,,Verspilde moeite”, klaagt van den Biezenmortel. ,,Daarom gaat Fiducia 1 dit jaar niet trainen. Het resultaat is toch niet belangrijk; degraderen kunnen we niet. Laat ons maar lekker laatste worden.”

De promotie van Fiducia werd aanvankelijk goed gevierd. Foto

De promotie van Fiducia werd aanvankelijk goed gevierd. Foto: fiducia-online.nl

De voorzitter foetert verder: ,,Jerry Tahiti hoeft dit seizoen ook niet te komen. Volgend jaar is hij weer welkom. Of dat vreemd is? Nee hoor! Een groot deel van de leden van Fiducia is schilder of werkzaam in de suikerbietenteelt. Binnen die branches is seizoenswerkloosheid heel gebruikelijk.”

Advertenties

Reacties zijn gesloten.