Samenvattingen Jupiler League naar SBS6; Rob Geus waarschijnlijk commentator

Geplaatst: 22 juli 2014 in Betaald voetbal overig

HILVERSUM – Met ingang van komend seizoen zijn de samenvattingen van Jupiler League-voetbalwedstrijden op SBS6 te zien. De vooral in stacaravans populaire zender is al druk bezig met voorbereidingen. Het optimaal verwennen van de trouwe kijker wordt het devies.

Niet om aan te zien
,,We gaan het hélemaal anders doen”, verklapt SBS6-zenderbaas Horst Tabbert vanaf een kampeerterrein in Italië. ,,Het merendeel van de wedstrijden in de Jupiler League is niet om aan te zien. Dus om te voorkomen dat onze vaste kijkers wegzappen naar betere zenders – en dat zijn er nogal wat – heb ik een aantal trucs in petto.”

SBS6-baas Horst Tabbert (links) viert momenteel vakantie.

SBS6-baas Horst Tabbert (links), vanmiddag geportretteerd op zijn vakantieadres.

Om die trucs te verwezenlijken moet er nogal wat gebeuren, blijkt als Tabbert zijn plan onthult. ,,Om te beginnen moeten de lichtmasten in alle stadions worden aangepast. De reguliere lampen gaan eruit, en er komen UV-lampen voor in de plaats. Daardoor krijgen de voetballers al snel een mooi tintje, en dat maakt het voor onze niet zelden zonnebankgebruinde kijkers makkelijker zich met hen te identificeren.”

Geen moeilijke woorden
Niet alleen de verlichtingsexperts moeten snel handelen voordat de competitie op 8 augustus begint; de spelers zelf moeten ook stevig aan de bak. Tabbert: ,,Nog deze week krijgen ze allemaal mediatraining. Want als ze na een wedstrijd worden geïnterviewd, mag het niet zo zijn dat ze zich vergrijpen aan taal die voor onze doelgroep niet te bevatten is. Moeilijke, anderstalige leenwoorden als corner, off-side en focus zijn uit den boze.”

Hart van Nederland
,,Mochten de kijkcijfers positief zijn, dan zal SBS6 overwegen om ook wedstrijden live uit te zenden”, gaat Tabbert verder. ,,Maar in dat geval moet er wel een oplossing komen. Hart van Nederland moet natuurlijk worden uitgezonden en het liefst tijdens de wedstrijd. Dat programma duurt twintig minuten en bij breaking news, zoals een verstuikte enkel van een ster als Dries Roelvink, langer. De rust duurt maar een kwartier, dus het is onvermijdelijk dat kijkers een deel missen.”

Het kwaliteitsprogramma Hart van Nederland krijgt alle ruimte.

Het kwaliteitsprogramma Hart van Nederland krijgt alle ruimte.

,,Een mogelijke uitkomst is dat we de uitspelende ploeg vragen om in de eerste minuten van de tweede helft geen druk te zetten. Op die manier kan het andere team dan rustig de bal rondspelen, zodat de kijker niets mist. Of dat vijf minuten foutloos rondspelen lukt, durf ik nu nog niet te zeggen. Die voetballers spelen natuurlijk niet in de Jupiler League omdat ze zo goed zijn.”

Man man man
Volgens Tabbert wordt nog deze maand bekend wie de wedstrijden van commentaar gaat voorzien. ,,Het wordt in ieder geval één van onze huidige presentatoren, want geld voor nieuw personeel hebben we niet. Waarschijnlijk kiezen we voor Rob Geus. In dat gevoel hoeft hij niets te doen en kunnen we oude geluidsopnames van het programma De Smaakpolitie gebruiken. Want zijn vaste uitspraken ‘Man man man’ en ‘Daar word je niet vrolijk van’ zijn ook uitstekend bruikbaar als de linksback van FC Emmen de bal weer eens onbedoeld in de tribunes jaagt.”

Rob Geus is de beoogde nieuwe presentator.

Rob Geus is de beoogde nieuwe presentator.

Advertenties

Reacties zijn gesloten.