Kasteeltuinconcertenteller vergist zich: 102de concert was 98ste editie

Geplaatst: 19 juli 2014 in Muziek

HELMOND – Het Kasteeltuinconcert van gisteravond werd gevierd als het honderdste, maar was eigenlijk het 102de. Dat werd tenminste aangenomen. Na een hertelling blijkt echter dat ook dát getal onjuist is: er zijn tot nog toe slechts 98 versies van het succesvolle Helmondse zomerevenement geweest.

Driedubbel opgeschreven
Peter-Paul van Meerhoven van Helmond Marketing geeft de misrekening ruiterlijk toe. ,,De concertenteller heeft zich verteld”, vertelt de weer redelijk nuchtere Helmonder zaterdagochtend. ,,Hij was tijdens de eerste twee Kasteeltuinconcerten van dit seizoen zó dronken dat hij beide concerten driedubbel heeft opgeschreven. Dat schiet natuurlijk niet op. Of eigenlijk juist wél, het is maar hoe je het bekijkt.”

Peter-Paul van Meerhoven (met spijkerbroek) mag zelf ook graag dansen. foto via kasteeltuinconcerten.nl).

Peter-Paul van Meerhoven (met spijkerbroek) mag zelf ook graag dansen. Foto: kasteeltuinconcerten.nl.

Van Meerhoven wil de naam van de onnauwkeurige teller liever niet noemen, maar ontkent ook niet dat hij het zelf is. ,,Het maakt niet uit wie het is; het is van belang dat we met zijn allen goed kijken hoe we dit in de toekomst kunnen voorkomen. Van de andere kant blijft het natuurlijk mensenwerk. Iedereen kan weleens te veel rekenen. Dat gebeurt in de Helmondse horeca nog wekelijks. Want 2,20 euro voor een bekertje bier is natuurlijk veel geld.”

Telfoutje
De stadsmarketeer ontdekte de vergissing gisteravond rond half tien, toen de ABBA-tributeband al op het podium stond. Naar schatting tienduizend praatgrage muziek- en bierliefhebbers waren op dat moment in de Kasteeltuin – bijna het dubbele van het normale bezoekersaantal. Van Meerhoven: ,,Volgens mij waren er dertigduizend mensen in de kasteeltuin, maar ik moet toegeven dat tellen niet mijn sterkste punt is.”

Volgens een nauwkeurige schatting waren er vrijdagavond tussen de tien- en dertigduizend mensen op de been.

Volgens een nauwkeurige schatting waren er vrijdagavond tussen de tien- en dertigduizend mensen in de kasteeltuin.

Hij vervolgt: ,,Het was in elk geval geen optie om de microfoon te grijpen en te zeggen dat het ‘slechts’ het 98e concert was. Want dan zou de helft van de bezoekers waarschijnlijk weer naar huis zijn gegaan, en die plotselinge drukte kunnen onze garderobemedewerkers nooit aan. Zij zijn er niet op berekend om binnen een kwartier duizenden jassen aan te reiken.”

Door de lage temperaturen was het vrijdagavond erg druk bij de garderobe.

Door de lage temperaturen was het vrijdagavond erg druk bij de garderobe.

Vuurwerkshow
Volgens de correcte telling is het honderdste Kasteeltuinconcert op vrijdag 1 augustus, als classic rock-formatie William op de planken staat. Van Meerhoven overweegt om dan een vuurwerkshow te laten verzorgen. ,,Wat dat betreft ben ik blij dat het jubileumconcert niet al komende vrijdag is. Dan begint namelijk de bouwvak en die avond zijn er doorgaans nogal wat licht ontvlambare types op de been. Als je dat combineert met vuurwerk, vraag je om problemen. Ik moet er niet aan denken dat de Kasteeltuinconcertenteller door een vuurwerkongeval een paar vingers verliest. Want dat maakt het tellen voor hem nóg lastiger.”

Advertenties

Reacties zijn gesloten.