Boze twitteraars bestoken vrouwenblad Viva wegens partijdige scheidsrechter

Geplaatst: 5 juli 2014 in WK 2014

Het Twitteraccount van vrouwenblad Viva is gisterenavond bestookt met woedende berichten van voetbalkijkers. Zij gebruikten de populaire berichtendienst om hun ongenoegen te uiten over het optreden van de, volgens velen partijdige, scheidsrechter van Brazilië – Colombia. Of de berichten ooit op de beoogde bestemming zijn aangekomen is echter zeer de vraag.

,,Normaal gesproken ontvangen wij via Twitter zo’n twee, hooguit drie berichten per week”, zegt Gerrit de la Fuente, social media-coördinator van Viva. ,,Die gaan meestal over de rubriek Any Body of over de moeilijkheidsgraad van de Zweedse doorlopers. En al die berichten beantwoord ik altijd. In deze tijd moet je, als tijdschrift, een stapje extra zetten voor je abonnees.”

Gerrit de la Fuente (recht) aan het werk op de Viva-redactie.

Gerrit de la Fuente (rechts) aan het werk op de Viva-redactie.

Gisteravond tegen half twaalf Nederlandse tijd – kort nadat Brazilië op dubieuze wijze op 2-0 kwam –  kreeg De la Fuente het iets drukker. ,,Er werden ineens tienduizenden berichten naar @viva getwitterd. Ze gingen bijna allemaal over de scheidsrechter en de corrupte rol van de FIFA. In een groot aantal tweets stonden de hashtags #puta of #thuisfluiter. Het duurde niet lang voor het kwartje viel: de tweets waren niet bestemd voor ons account, @viva, maar voor @fifa. In hun blinde woede haalden de twitteraars die namen door elkaar.”

Voetbalfans steken hun mening over de voetbalbond niet onder stoelen of banken.

Voetbalfans steken hun mening over het vrouwenblad niet onder stoelen of banken.

Gerrit de la Fuente denkt de rest van de maand nodig te hebben om alle berichten te beantwoorden. ,,Het is wel zo netjes om iedereen netjes een reply te sturen, ook al behoren dronken, agressieve voetbal kijkende mannen niet echt tot onze doelgroep. Maar wie weet verandert dat in de toekomst nog ooit. Zeker als we wat mooie WK-babes in de rubriek Any Body gaan zetten en de iets minder fraaie vrouwen stelselmatig gaan weigeren. Dat is misschien niet helemaal fair, maar dat is de FIFA ook niet. Wat dat betreft zitten FIFA en Viva dus redelijk op één lijn.”

Advertenties

Reacties zijn gesloten.