FIFA: Fopduik Mexico-doelman Ochoa blijft onbestraft

Geplaatst: 2 juli 2014 in WK 2014

ZURICH – De Mexicaanse keeper Guillermo Ochoa hoeft niet bang te zijn voor een schorsing. Na afloop van het verloren duel van zondag met Nederland (2-1) gaf hij toe dat hij zich een keer had laten vallen om zo een vrije trap uit te lokken. De FIFA liet echter weten geen vervolgonderzoek in te stellen.

In de 92e minuut ging Ochoa theatraal naar de grond toen Klaas-Jan Huntelaar het Mexicaanse doel succesvol onder vuur nam. Maar op tv-beelden was duidelijk te zien dat de Nederlander minimaal elf meter van Ochoa verwijderd was, en er dus helemaal geen lichamelijk contact kon zijn geweest. Ook arbiter Pedro Proença trapte niet in de fopduik van de goalie.

Het bewuste moment: Ochoa gaat theatraal liggen. Het is echter goed te zien dat Huntelaar de keeper niet aanraakt.

Het bewuste moment: Ochoa gaat theatraal liggen. Het is echter goed te zien dat Huntelaar de keeper niet aanraakt.

De keeper toonde zich na afloop schuldbewust. ,,Het was fout wat ik deed. Ik probeerde een vrije trap uit te lokken door een schwalbe te maken, maar dat had ik niet moeten doen. In het heetst van de strijd doe je helaas weleens dingen waar je later spijt van krijgt. Gelukkig had het geen gevolgen voor het verdere verloop van de wedstrijd en bleef het resultaat onveranderd.”

Direct na afloop van de wedstrijd ging Louis van Gaal flink tekeer tegen ‘theatermaker’ Ochoa. ,,Die jongen heeft de hele wedstrijd alleen maar gedoken. Voor hetzelfde geld kregen we een vrije trap tegen en moesten we nog eens dertig minuten in die hitte voetballen”, zei de bondscoach.

Advertenties

Reacties zijn gesloten.