Amerikanen blijven vertrouwen ondanks verlies tegen België: ‘Wij winnen deze best-of-seven-serie’

Geplaatst: 2 juli 2014 in WK 2014

HELMOND – Eindelijk lijkt het kwartje te zijn gevallen in de VS. In het land dat als eerste een voet op de maan zette, kreeg voetbal nooit écht een voet aan de grond. Maar nu het Amerikaanse team de poule des doods overleefde, is soccer ineens wél groot en wordt er massaal naar het WK gekeken. Ook bij de McDonalds in Helmond, de plaats bij uitstek om Amerikanen te treffen.

Aan een tafeltje bij het grote lcd-scherm zit een groepje vrienden uit Texas. Ze zijn met zijn drieën op rondreis door De Peel, noemen zichzelf voetbalkenners en laten zich eenvoudig herkennen. Net als zijzelf is alles op hun tafel maatje XXL: de burgers, porties french fries en de frisdrank.

Verkeerde team
Ook het aantal decibellen dat zij produceren is bijzonder groot. Vooral als de wedstrijd België – Amerika begonnen is. ,,They’re doing wonderful”, jubelt Tony Little na een kleine tien minuten, terwijl hij hard in zijn handen klapt. ,,We spelen ze helemaal zoek”. De kleine benzinepompbediende uit San Antonio stelt zijn mening halverwege de eerste helft bij. Dan merkt hij namelijk dat hij het verkeerde team aanmoedigt. ,,They used to play in red”, mompelt hij, terwijl hij zelf ook rood wordt. Van schaamte.

Great field goal
Jonathan Nuts, die naast hem zit, zegt zelfs nog meer voetbalverstand te hebben. Maar dat blijkt snel tegen te vallen. Als Team USA-aanvaller Clint Dempsey in de tweede helft een bal huizenhoog over het Belgische doel jaagt, springt Nuts met twee gebalde vuisten op. ,,Great field goal”, schreeuwt hij. Andere restaurantbezoekers kijken hem verbaasd aan. Als het scorebord linksboven in beeld op 0-0 blijft staan en een Helmondse hamburgereter hem influistert dat de bal tussen de palen moet, wordt hij weer stil.

Dick Solo ziet, net als zijn vrienden, dat België al snel in de verlenging op 1-0 komt. Teleurgesteld verlaat hij de eetschuur. ,,It’s all over”, treurt hij. Maar als zijn vrienden na tien minuten nog niet buiten zijn, gaat hij terug naar binnen, om tot zijn verbazing te zien dat er nog steeds gevoetbald wordt. ,,Na een goal in overtime is het toch altijd afgelopen?”, vraagt hij aan zijn kompanen. Nee Dick, voetbal is geen ijshockey.

Jonathan Nuts en Jonathan Nuts (vlnr, in rood shirt), volgen de wedstrijd. Hun vriend Dick Solo is al naar buiten.

Jonathan Nuts en Tony Little (vlnr, in rood shirt), volgen de wedstrijd. Hun vriend Dick Solo is al naar buiten.

God bless America
België verslaat Amerika met 2-1. Toch houdt Jonathan Nuts hoop op een goede afloop. ,,We hebben de slag verloren, maar de oorlog nog niet. Wij gaan alsnog naar de kwartfinale, let maar op. Team USA zal deze best-of-seven-serie winnen, ik denk met 4-1. God bless America!”

Soccer is inderdaad een grote sport geworden in de VS.

Advertenties

Reacties zijn gesloten.