Kwartfinales WK dwingen organisatoren Kennedymars en Kasteeltuinconcerten tot aanpassingen

Geplaatst: 1 juli 2014 in WK 2014

SOMEREN – Niet iedereen is gelukkig met de tijdstippen waarop de kwartfinales van het WK worden afgewerkt. De organisaties van de regionale evenementen die tijdens de wedstrijden van komend weekend plaatsvinden, bijvoorbeeld. Maar de mensen achter de Kennedymars en de Kasteeltuinconcerten tonen zich creatief.

Kennedymars ingekort
,,De timing is inderdaad niet optimaal”, zegt Pieter Verstappen van de Stichting Kennedymars. ,,Het startschot van de Kennedymars klinkt op hetzelfde moment als het eerste fluitsignaal van de wedstrijd van Oranje. Daarom hebben we besloten om de mars iets in te korten. Deelnemers hoeven deze keer geen tachtig kilometer af te leggen, maar tachtig meter. Op die manier is iedereen op tijd binnen om de tweede helft te kunnen zien. Dat is meer dan genoeg, want in de eerste helft speelt Nederland meestal nog niet zo goed.”

De blauwe lijn geeft de normale route van de Kennedymars aan. In het rood de route van de komende mars.

De blauwe lijn geeft de normale route van de Kennedymars aan. In het rood (omcirkeld) de route van de komende mars.

De Somerenaar is niet bang voor negatieve reacties. ,,De wandelaars moeten niet zeuren. Ze krijgen gewoon een medaille, maar hoeven daar veel minder moeite voor te doen. En voor de toeschouwers is de Kennedymars meteen een stuk minder saai om naar te kijken. De honderd meter sprint is toch ook leuker om te zien dan de marathon?” besluit Verstappen.

Geen risico bij Kasteeltuinconcerten
In Helmond is komende vrijdagavond het eerste Kasteeltuinconcert van dit seizoen. Weliswaar niet tijdens het duel van Oranje, maar Peter-Paul van Meerhoven van Stadspromotie Helmond neemt liever geen risico. ,,De inwoners van deze stad kijken graag alle WK-wedstrijden. Vooral de wedstrijden die om zes uur beginnen, want als een Helmonder een reden heeft om eerder van zijn werk te kunnen vertrekken, zal hij die zeker aangrijpen.”

In 2012 werd het eerste Kasteeltuinconcert matig bezocht. Het EK voetbal was toen de grote boosdoener.

In 2012 werd het eerste Kasteeltuinconcert matig bezocht. Het EK voetbal was toen de grote boosdoener.

Om te zorgen dat de Kasteeltuinconcertbezoekers niets hoeven te missen van het WK, worden Frankrijk – Duitsland (18.00 uur) en Brazilië – Colombia (22.00 uur) met een speciale beamer op de buitenmuur van het kasteel geprojecteerd. Van Meerhoven: ,,Que Pasa (de band die vrijdag speelt, red.) mag gewoon optreden, maar we vragen ze wél om te zorgen dat ze om tien uur klaar zijn, zodat iedereen het deskundige commentaar van Arno Vermeulen goed kan horen. Desnoods mag Que Pasa in de rust van Brazilië – Colombia nog een kwartiertje spelen, als een soort van verlenging. Dat past wel bij dit WK.”

NB: De schrijver van dit blog wil benadrukken dat dit artikel, net zoals andere artikelen op deze site, met een knipoog is. Verontruste lezers die denken dat dit op waarheid berust is – en ja, die zijn er – kunnen gerust zijn: tijdens het Kasteeltuinconcert van vrijdag 4 juli zal er géén voetbal op de kasteelmuur worden geprojecteerd en Que Pasa hoeft niet eerder van het podium te vertrekken.

Advertenties

Reacties zijn gesloten.