Helmondse hond Milo moet ‘negatieve’ voetbalshow VI Oranje redden

Geplaatst: 1 juli 2014 in WK 2014

SCHEVENINGEN – Voetbaltalkshow VI Oranje verkeert momenteel in hondenweer. Kijkers vinden het programma te negatief en zappen massaal naar concurrent Studio Brasil of zelfs naar Lingo. Daarom gaan de programmamakers ingrijpen.

,,We worden afgetroefd door een babbelprogramma waarin de Belgische troubadour Milow en een hond een belangrijke rol hebben”, zegt Johan Derksen van VI Oranje. ,,Maar goed, de kijker bepaalt. Op Twitter zien we dat bijna iedereen positief is over Milow en Messi, de tekkel van Hugo Borst. Wij moeten dus iets soortgelijks doen, maar dan beter. Het probleem is alleen dat we geen budget hebben voor een zanger én een hond. Net als de kijkers haken de adverteerders namelijk in rap tempo af.”

De basisspelers van Studio Brasil. Linksvoor Messi Borst, Milow zit op de bank.

De basisspelers van Studio Brasil. Linksvoor Messi Borst, Milow zit op de bank.

Milo(w)
En dus ging de VI Oranje-redactie op zoek naar één studiogast die Milow en de studiohond kan doen verbleken. Die gast is de Helmondse hond Milo geworden; hij doorstond de audities als beste. Vanavond debuteert de zestienjarige Jack Russell in het liveprogramma dat wordt uitgezonden vanuit het Kurhaus in Scheveningen.

Milo Deelen uit Helmond.

Milo Deelen uit Helmond stapt vanavond uit de schaduw.

Geen voetbalkennis
Derksen: ,,Door die viervoeter hebben we vanaf vanavond voor een lage prijs een Milo én een blaffende joekel in de studio, net als onze concurrent Studio Brasil. Milo hoeft geen inhoudelijke bijdrage te leveren. Gewoon een beetje meeblaffen, zeiken, veel lawaai maken en te lang op één onderwerp kauwen, net zoals wij dat doen. Hij hoeft echt geen voetbalkennis te hebben. Dat hebben de meeste mensen die bij ons aan tafel zitten ook niet.”

Johan Derksen kan goed met honden omgaan.

Johan Derksen bewees al eerder goed met de underdogrol te kunnen omgaan.

Afbluffen
De aanwezigheid van Milo moet de kijkcijfers van VI Oranje weer richting het oude niveau brengen. ,,Niemand kan straks meer zeggen dat er geen hond naar ons kijkt”, zegt Johan Derksen. ,,Ik verwacht heus niet dat we Studio Brasil nog gaan afbluffen. Maar we gaan wel flink van ons afbijten.”

Advertenties

Reacties zijn gesloten.