Spelers Oranje vereerd door bezoek Zico: ‘Hij is één van de beste zangers van zijn tijd’

Geplaatst: 27 juni 2014 in WK 2014

RIO DE JANEIRO – Hoog bezoek voor het Nederlands elftal, gisteren in Rio de Janeiro. Daar werden de spelers en stafleden van Oranje verrast door de plotselinge aanwezigheid van de Braziliaanse voetballegende Zico (61). De witte Pelé is nog altijd een inspiratiebron voor velen, bleek wel.

Toen de voormalige aanvallende middenvelder het complex van Flamengo betrad, legde Louis van Gaal acuut de training even stil. Daardoor hadden zijn spelers de kans om een praatje te maken en een handtekening te vragen aan Zico.

Robin van Persie en Zico tijdens de shirtjeswissel.

Robin van Persie en Zico tijdens de shirtjeswissel.

Selfie
Bruno Martins Indi maakte een selfie met de legendarische Braziliaan. ,,Geweldig dat ik de kans heb om met hem op de foto te gaan. Hij is één van de beste zangers van zijn tijd. Het is niet voor niets dat ze het Zico Dome in Amsterdam naar hem vernoemd hebben. Een paar jaar geleden heb ik nog een cd van hem gedownload. Illegaal? Ehm, ik geloof het niet”, zei de bijna van een hersenschudding herstelde verdediger knipogend.

Enorme eer
Ook Wesley Sneijder vond het prachtig dat Zico de moeite had genomen om Oranje een hart onder de riem te komen steken. ,,Het is natuurlijk een enorme eer dat de schrijver van De Da Vinci Code helemaal hiernaartoe komt. Ik heb zijn boek niet uitgelezen, maar de proloog is volgens Yolanthe veelbelovend.”

Wesley Sneijder (rechts) met een andere legendarische nummer 10.

Wesley Sneijder (rechts) met een andere legendarische nummer 10.

Terence Kongolo is het jongste selectielid, maar weet desondanks behoorlijk veel over de welkome gast. ,,Luís Zico heeft een geweldige staat van dienst. Hij speelde bij Barcelona, Real Madrid en Inter; dat is andere koek dan Feyenoord. Ik heb hem in op het EK van 2004 met Portugal zien voetballen tegen Nederland. De eerste helft dan, want daarna moest ik naar bed. Het is echt één van de beste aanvallers van zijn tijd en het is een grote eer hem te ontmoeten”, zei de benjamin.

Onovertroffen
Niet alleen de spelers grepen de kans om Zico te spreken. Louis van Gaal overhandigde de voormalig wereldvoetballer van het jaar zelfs een Oranje-shirt met zijn naam achterop gedrukt. ,,Zico is een groot cabaretier. Zijn gevoel voor mimiek is onovertroffen. In mijn favoriete sketch zet hij een stel Mexicanen voor schut. Die video gaan we de komende dagen nog een paar keer goed bekijken. Je weet nooit of het nog van pas komt.”

Zico en Louis van Gaal hebben elkaar gevonden.

Zico en Louis van Gaal hebben elkaar gevonden.

Advertenties

Reacties zijn gesloten.