Falende spitsen bezorgen Helmondse aluminiumfabrikant OAS megaorder

Geplaatst: 20 juni 2014 in WK 2014

HELMOND – De hysterische en koopzieke vrouwen ontbreken, maar verder lijkt de werkplaats van aluminiumfabrikant OAS vandaag wel een De Bijenkorf-filiaal tijdens de Dolle Dwaze Dagen. Door een spoedorder van voetbalbond FIFA is het momenteel een chaos in het pand van het Helmondse familiebedrijf.

Meer doelpunten
,,Gisteravond laat kreeg ik een telefoontje van de FIFA”, vertelt OAS-medewerker Bart van Oorschot, terwijl achter hem driftig gemonteerd wordt. ,,Ze hebben het hélemaal gehad met al die wedstrijden die in 0-0 eindigen en vroegen of wij met spoed een aantal doelen kunnen bouwen. Geen standaard doelen van 7,32 bij 2,44 meter, maar extra grote van 10 bij 3 meter. Op die manier moeten zelfs derderangs voetballanden als Iran, Nigeria, Argentinië en Brazilië kunnen scoren. Meer doelpunten betekent meer herhalingen, en dat is natuurlijk gunstig voor de reclameomzet van de FIFA.”

Bart van Oorschot.

Bart van Oorschot.

Bart van Oorschot vertelt verder: ,,Natuurlijk kunnen we aan hun verzoek voldoen; bij OAS leggen we de lat graag hoger. Mijn jongere broer Mark, die als assembleur werkzaam is, hoopt vandaag acht goals te maken. Dat is hem als voetballer van Stiphout Vooruit nooit gelukt, maar met genoeg assist moet het hem vandaag wél lukken. De eerste exemplaren vliegen vanavond al naar Brazilië. Dan arriveren ze net op tijd voor de wedstrijd Argentinië – Iran, die morgen wordt gespeeld.”

Mark van Oorschot stelt zijn doel bij.

Mark van Oorschot stelt zijn doel bij.

Goaltjesdieven
De 31-jarige Van Oorschot was nogal verrast door de spoedopdracht. ,,Ik vroeg natuurlijk waarom ze die goals niet gewoon in Brazilië laten maken. Dat was volgens die man van de FIFA geen optie; de mooiste goals komen volgens hem uit Nederland. Bovendien is er nogal wat criminaliteit op de Braziliaanse industrieterreinen waar de doelen worden gefabriceerd. Er zijn daar kennelijk nogal wat goaltjesdieven actief.”

Fredsj, een Braziliaanse goaltjesdief.

Fredsj, een Braziliaanse goaltjesdief.

Kwaliteitscontrole
Na het transport naar Brazilië ondergaan de doelen eerst nog een kwaliteitscontrole. ,,Wayne Rooney en Robin van Persie hebben zich daar vrijwillig voor aangemeld”, zegt de Helmonder. ,,Zij hebben de afgelopen week de kwaliteit van het aluminium al goed getest. Doorstaan onze doelen de test, dan worden ze snel daarna opgebouwd in de vier stadions waar de landen met de slechtste spitsen hun duels afwerken.”

Wayne Rooney is een befaamd aluminiumtester.

Wayne Rooney is een befaamd aluminiumtester.

Manipuleren
Bart van Oorschot sluit niet uit dat OAS, dat eigenlijk gespecialiseerd is in aluminium kozijnen en puien, in de toekomst vaker doelen gaat maken. ,,De mogelijkheden zijn eindeloos. We denken bijvoorbeeld aan elektronisch bedienbare doelen die in de rust groter of kleiner te maken zijn. Daardoor is het verloop van een wedstrijd eenvoudig te manipuleren, en dat past natuurlijk uitstekend bij de corrupte visie die de FIFA uitdraagt. Maar we gaan nu eerst zorgen dat deze doelen vanavond op het vliegtuig naar Brazilië kunnen. Dat is nu ons doel.”

Advertenties

Reacties zijn gesloten.