Stiphoutse timmerman ontwikkelt ultieme WK-gadget

Geplaatst: 8 juni 2014 in WK 2014

HELMOND – Vergeet de Leeuwenhose, de DutchDress en het Juichpak. Dé WK-gadget van 2014 komt uit Stiphout en biedt volgens uitvinder Mark van Berkel vermaak voor hem en haar. Het product, een speciaal voor vrouwen ontworpen tuinhuisje, is een week op de markt en volgens de eerste verkoopcijfers is het nú al een belachelijk groot succes.

Afgeleid
Het idee voor de Samba-chalet – zo is de gadget officieel geregistreerd – ontstond tijdens de WK-eindstrijd van vier jaar geleden, zegt de 37-jarige Stiphoutse vakman. ,,Ik besloot om thuis naar de finale te kijken, zodat ik alles optimaal kon zien. Maar dat idee had ons Marijke (Van Berkels vrouw, red.) ook, en ze had meteen maar een kleine negentig vriendinnen uitgenodigd. Er werd zó veel gepraat, dat ik constant was afgeleid en zelfs de grote kans van Robben miste. Helaas miste hij die zelf ook.”

Mark van Berkel.

Gadgetbedenker Mark van Berkel.

Tijdklok
Om een soortgelijk scenario dit jaar te voorkomen, ontwierp Van Berkel, die in het niet-dagelijks leven het doel van Stiphout Vooruit 3 dichttimmert, de Samba-chalet: een houten tuinhuis. Hij legt uit hoe zijn uitvinding het beste kan worden gebruikt. ,,Vlak voor een wedstrijd, bijvoorbeeld van het Nederlands elftal, stuur je je vrouw of vriendin erin. Vervolgens doe je de deur dicht en stel je van buitenaf de tijdklok in.”

,,Standaard staat die ingesteld op 109 minuten. Dat is inclusief een kwartier rust en een gemiddelde blessuretijd van vier minuten. Hoewel ik kopers adviseer om voor wedstrijden van schwalbeploegen Duitsland, Spanje, Portugal en Uruguay wat meer blessuretijd in te calculeren. Zo ben je verzekerd van een voetbalwedstrijd zonder vragen, gekwetter en geroddel. Ideaal!”

Vrouwonvriendelijk
Wie denkt dat de gadget een vrouwonvriendelijke vinding is, slaat volgens de timmerman de spijker niet geheel op de kop. ,,De Samba-chalet is van alle gemakken voorzien. Standaard zijn ze uitgerust met een wijnkoeler en een router, zodat vrouwen op hun gemak huizen en steigerhouten tuinmeubelen kunnen liken en delen op Facebook. En verder staan er een frituur en een diepvriezertje in, zodat ze direct na afloop van de wedstrijd snacks kunnen serveren aan de man des huizes en zijn vrienden.”

Twee uitvoeringen
De Samba-chalet bestaat in twee uitvoeringen: wit en zwart. ,,De zwarte uitvoering is wat goedkoper. Dat is gebruikelijk in de bouwwereld. Als ik ‘m zwart maak, hoef ik minder administratie te doen en dat komt me goed uit. Want daar heb ik tijdens het WK helemaal geen tijd voor”, legt de zzp’er uit.

De goedkoopste uitvoering van de Samba-chalet.

De goedkoopste uitvoering van de Samba-chalet.

Levertijd
Volgens Mark van Berkel bedraagt de levertijd van een WK-tuinhuis momenteel drie weken. ,,Er is natuurlijk een kans dat Nederland dan al is uitgevoetbald. Maar mannen kunnen er na het toernooi ook gewoon gebruik van maken. Ik ken zat kerels die het niet erg vinden om tijdens GTST of een onaangekondigd bezoek van schoonmoeder te worden opgesloten.”

Advertenties

Reacties zijn gesloten.