Weinig likes voor social media-verbod oranjespelers

Geplaatst: 6 juni 2014 in WK 2014

RIO DE JANEIRO – De inmiddels in Brazilië gearriveerde voetballers van het Nederlands Elftal zijn verontwaardigd over het social media-verbod dat hen gisteren door Louis van Gaal is opgelegd. Onmiddellijk nadat de bondscoach zijn spelers via WhatsApp liet weten dat zij tot hun terugkeer in Nederland niet meer mogen twitteren, facebooken, instagrammen en linkedinnen, reageerden de gedupeerden furieus.

Flauwekul
Al in het vliegtuig naar Rio de Janeiro ontstond er turbulentie door het besluit. ‘Wat een flauwekul. Hoe moet ik nu communiceren met me matties?’ twitterde verdediger Terence Kongolo gisteravond vanuit de Airbus. Zijn digitale klaagzang werd binnen een halfuur meer dan honderd keer geretweet, onder meer door Kongolo’s verdedigende matties Stefan de Vrij en Daryl Janmaat, die naast elkaar bij de rechtervleugel zaten.

Hypocriet
Ook Robin van Persie vindt de drastische maatregel onzin, getuige het bericht dat hij kort na aankomst in het Caesar Park Ipanema-hotel op Facebook postte. ‘Wat hypocriet is dit verbod. Net alsof Louis zelf nooit heeft getwitterd toen hij zo oud was als wij, liet hij zijn Facebookvrienden weten. Het leverde hem talloze duimpjes op, onder andere die van reserve-reservekeeper Tim Krul en perschef Kees Jansma. Middenvelder Nigel de Jong ging nog een stapje verder. Hij deelde de status op zijn eigen Facebookprofiel, waarmee hij ook legio likes oogstte.

Robin van Persie.

Robin van Persie facebookt in de tochtige ontvangsthal van het spelershotel.

De Instagram-foto die linksback Daley Blind een halfuurtje geleden plaatste was ook helder. Op een selfie poseert hij, met norse blik, bij een op zijn hotelkamer opgehangen bordje met de tekst ‘No mobile phones allowed’. Het door Blind geplaatste onderschrift ‘Koning Louis heeft gesproken’ maakt het geheel af.

Daley Blind op zijn hotelkamer.

Daley Blind instagramde deze foto vanaf zijn hotelkamer.

Wesley Sneijder gebruikte LinkedIn om zijn ongenoegen over Van Gaals controversiële besluit kenbaar te maken aan zijn zakelijke contacten. Hij updatete vanmorgen zijn functie naar: ‘Weer in genade aangenomen mobielloze middenvelder van het Nederlands Elftal’ en plaatste direct daarna de status ‘Hopelijk kan ik tijdens de wedstrijden Robin en Arjen wél bereiken’.

Voorbeeldprofs
Volgens Louis van Gaal respecteren zijn pupillen het social media-verbod zonder morren. ‘Geen wanklank gehoord. Spelers tonen discipline en weten wat nodig is om het WK te winnen! #voorbeeldprofs’, twitterde de coach zojuist, nadat hij met Foursquare was ingecheckt in de ontbijtzaal.

Advertenties

Reacties zijn gesloten.