Stiphout Vooruit 4-scheidsrechter Rob van Oorschot tweede op Thuisfluitersgala

Geplaatst: 6 juni 2014 in Stiphout Vooruit 4

HELMOND – Arbiter Rob van Oorschot is vanavond op het jaarlijks terugkerende Thuisfluitersgala in Zaal Vissers met de tweede prijs naar huis gegaan. De 33-jarige vaste thuisscheidsrechter van Stiphout Vooruit 4 pakte dit seizoen slechts drie punten voor zijn team en dat was niet genoeg om aanspraak te maken op de titel. Grote winnaar was Bennie Blind (Bruheze 18).

Het was vanavond een drukte van jewelste in het Brouwhuisse zalencomplex. Tientallen thuisfluiters uit de hele regio waren aanwezig om te zien wie er met de hoofdprijs huiswaarts zou keren. De aanwezigen werden getrakteerd op een avond vol typisch voetbalvermaak: koude snacks, lauw pils en hete hits van eigen bodem.

Vreugdetranen
Rond negen uur maakte een afhankelijke jury de winnaar bekend en steeg de spanning tot het kookpunt. Toen arbiter Blind uit Brouwhuis tot thuisfluiter van het jaar werd uitgeroepen, barstte hij in vreugdetranen uit, waarna hij zich door juryvoorzitter Spike Roche van MULO – een legendarische arbiter – uitgebreid liet huldigen en betasten.

Winnaar Bennie Blind (links) en juryvoorzitter Spike Roche (rechts dus) kunnen het uitstekend met elkaar vinden.

Winnaar Bennie Blind (links) en juryvoorzitter Spike Roche (rechts dus) kunnen het uitstekend met elkaar vinden.

Eenmaal bekomen van alle emoties zei Bennie Blind (40) dat hij het niet had verwacht. ,,Eigenlijk had ik het wél verwacht, maar dat moet je nooit zeggen als je gewonnen hebt. Wat de sleutel tot mijn succes was? Dertien onterecht gegeven penalty’s en honderdtwintig minuten toegevoegde extra speeltijd waardoor Bruheze 18 nog wat punten kon pakken.”

Geniepige punter
,,En als klap op de vuurpijl heb ik dit jaar ook nog drie keer zélf gescoord”, voegde Blind eraan toe. ,,Twee keer met een geniepige punter en één keer door een door mij gegeven indirecte vrije trap, toegekend wegens vermeend terugspelen, ineens snoeihard in de kruising te knallen. Of dat toegestaan is? Als de scheidsrechter het niet ziet, is alles toegestaan.”

Thuisvoordeel
Rob van Oorschot was teleurgesteld. ,,De jury heeft alleen maar bekeken hoeveel punten een scheidsrechter heeft gepakt. Dat is niet terecht. Ze hadden ook onterecht aan de uitspelende ploeg gegeven rode, gele en groene kaarten moeten meetellen. Dat werkt namelijk ook in het voordeel van de thuisploeg. Maar ja, het is als Stiphoutenaar moeilijk om van een Bruheze-scheids te winnen in een café in Brouwhuis. Tegen zoveel thuisvoordeel kan niemand op.”

Van Oorschot trok dit seizoen regelmatig rood.

Van Oorschot trok dit seizoen regelmatig rood.

Advertenties

Reacties zijn gesloten.