PSV-spits Tim Matavž bijna zeker van vertrek naar Málaga

Geplaatst: 26 mei 2014 in PSV

EINDHOVEN – De kogel is bijna door de kerk: Tim Matavž zal waarschijnlijk spoedig afstand nemen van PSV. Het is zo goed als zeker dat hij naar het Spaanse Málaga vertrekt. De trefonzekere spits neemt zo revanche na de gebeurtenissen van afgelopen winter, toen hem op magische wijze een transfer naar Kazan door de neus werd geboord.

Gesprekken
Matavž’ zaakwaarnemer Henk van Ginkel bevestigde maandagavond dat er momenteel gesprekken plaatsvinden. ,,Tim is vorige week ter oriëntatie in Málaga geweest en er is wederzijdse interesse. Hij denkt dat een verblijf in Málaga een goede, logische vervolgstap is in zijn carrière. Of dat zo is, weet ik niet. Ik ga alleen over het geld en weet weinig van het Spaanse topsportklimaat.”

Tim Matavž in een voor hem ongebruikelijke pose: juichend.

Tim Matavž in een voor hem ongebruikelijke pose: juichend.

Málaga CF-voorzitter Sjeik Abdullah Bin Nasser Al-Thani, een echte clubman, ziet de 25-jarige Sloveen graag naar Málaga komen. ,,We hebben hem veel te bieden”, liet hij telefonisch weten. ,,Ik denk dat deze stad goed bij hem past. Málaga is ambitieus en staat bekend om haar gastvrijheid, net als Eindhoven. Dat helpt hem zeker om snel te acclimatiseren. Hij is hier van harte welkom, net als Ruud van Nistelrooij en Joris Mathijsen in het verleden.”

primer_jequemalaga_fracasa_nuevo_ilusiona

Sjeik Abdullah Bin Nasser Al-Thani (tweede van links) verwelkomt graag vers bloed in Málaga.

Snel rond
Belangenbehartiger Van Ginkel hoopt dat Matavž nog deze week zijn handtekening kan zetten onder een huurovereenkomst in de Spaanse badplaats. ,,Koop is op dit moment niet opportuun, maar de huurvoorwaarden zien er op papier goed uit. Ik verwacht dat het snel rond is. Hopelijk doet Tim zich niet tegoed aan tapas. Anders is hij zelf snel rond, net zoals twee jaar geleden.”

Technisch directeur Marcel Brands van PSV denkt niet dat PSV in de problemen komt door het vertrek van de aanvaller. ,,Welnee, ik ben juist blij voor Tim. Ik wens hem veel plezier en succes in het appartement dat hij voor twee weken in Málaga gaat huren. Als hij maar zorgt dat hij op het strand wat aan zijn conditie werkt en op 25 juni weer terug is. Dan is de eerste training van het nieuwe seizoen en zit zijn vakantie erop.”

Advertenties

Reacties zijn gesloten.