Grandioze Bakkali steelt show op afscheidsfeestje Park

Geplaatst: 24 mei 2014 in Betaald voetbal overig

CHANGWON – Het had gisteravond (lokale tijd) in het Zuid-Koreaanse Changwon het afscheid moeten worden van PSV’er Ji-Sung Park. Tegen Gyeongnam FC zou de local hero een publiekswissel krijgen, op de schouders van medespelers van het veld gaan en na de wedstrijd een uitgebreide ereronde lopen door het Changwon Football Center. Maar helaas voor Park stal iemand anders de show: het Belgische megatalent Zakaria Bakkali.

Daardoor moest de 33-jarige Zuid-Koreaanse modelprof genoegen nemen met een bijrol op zijn eigen afscheidsfeestje. Als iemand die op zijn eigen verjaardagspartijtje het bezoek verwelkomt en van een drankje voorziet, maar daarna moet toezien dat een andere genodigde de gasten vermaakt en uitgroeit tot dé gangmaker van de avond.

Park zag dat Bakkali dé grote gangmaker is.

Park zag dat Bakkali dé grote gangmaker was.

Extase
Bakkali had in de met 2-3 gewonnen oefenpot slechts zestien minuten nodig om het voornamelijk Aziatische publiek in extase te brengen. In die korte tijdspanne zorgde hij drie keer voor gevaar op het veld. ,,Dat niet PSV, maar onze tegenstander door Zakaria’s acties gevaarlijk werd (Bakkali liet drie keer zijn man lopen, red.) zie ik door de vingers”, zei PSV-coach Ernest Faber na afloop. Dat mag na zo’n lange vliegreis. Bovendien is het een zwaar seizoen voor hem geweest. Hij heeft bijna alle wedstrijden gespeeld.”

Publiekswissel
Na Bakkali’s wervelende optreden kon Faber niets anders doen dan de jonge Belg een publiekswissel schenken. Nadat zijn rugnummer 19 op het bord van de official verscheen, veerden alle in het stadion aanwezige supporters en reservespelers op om Bakkali een staande ovatie te geven. Onder luid gejuich en met betraande ogen verliet hij het veld, op de schouders van twee medespelers. Zelfs duizenden mensen in Noord-Korea, die de afscheidswedstrijd van hun held Park op een groot scherm volgden, applaudisseerden hartstochtelijk voor de nieuwe Belgische ster.

Ook in Noord-Korea kreeg Bakkali de handen op elkaar.

Ook in Noord-Korea kreeg Bakkali de handen op elkaar.

Emotie
Een half uur na afloop van de wedstrijd was Bakkali nog steeds één brok emotie. ,,Het was een bijzonder seizoen voor me. Afgelopen september twijfelden sommige sceptici nog of ik wel WK-waardig zou zijn. Door mijn optredens in de laatste maanden is alle twijfel weggenomen. Maar goed, ik ben nog jong en over vier jaar is er weer een kans. En of ik van plan ben bij te tekenen in Eindhoven? Zeker en vast. Als mijn zaakwaarnemer deze zomer tenminste geen telefoontje uit Londen, Barcelona, Madrid, München of Arnhem krijgt.”

Ji-Sung Park, door aanhoudend blessureleed gedwongen te stoppen met voetballen, rookte na het duel een sigaretje buiten het clubhuis van Gyeongnam FC. Of hij het jammer vond dat hij vanavond niet in de schijnwerpers stond? Vertaald: ,,Nee hoor, ik ben maar een beperkte voetballer met een matige instelling en bescheiden carrière. Sommige voetballers zijn zó goed dat iedereen in hun omgeving erbij verbleekt. Spelers als Messi, Ronaldo, Ibrahimovic en Bakkali.”

Vier grootheden
,,Ik ben blij dat ik in mijn laatste wedstrijd nog met één van de Vier Grootheden op het veld mocht staan”, vervolgde Park. ,,Een mooier afscheid is nauwelijks denkbaar. En op deze manier is mijn afscheidsfeestje ook een beetje zijn afscheidsfeestje geworden. Want na deze galavoorstelling is het uitgesloten dat hij volgend jaar nog voor PSV speelt.”

Na zijn wissel nam Bakkali (rechts) plaats naast Adam Maher, de andere grote smaakmaker van dit seizoen.

Na zijn wissel nam Bakkali (rechts) plaats naast Adam Maher, de andere grote smaakmaker van dit seizoen.

Tijdens het uitspreken van de laatste zin kwam PSV-coach Faber voorbijgelopen. Hij ving Parks laatste zin op en knikte bevestigend. ,,Je kunt zien dat je best verstand van voetbal hebt, Ji-Sung. Zakaria Bakkali zal inderdaad nooit meer in PSV 1 spelen.”

Advertenties

Reacties zijn gesloten.