Primeur voor Helmond Sport: vanaf vrijdag gratis wifi in Lavans Stadion

Geplaatst: 9 april 2014 in Helmond Sport

HELMOND – Het Lavans Stadion in Helmond is het eerste voetbalstadion in Nederland waar bezoekers de beschikking krijgen over gratis wifi. Via de draadloze verbinding, die vanaf komende vrijdag beschikbaar is, kunnen supporters op social media en internet als de wedstrijd van Helmond Sport niet om aan te zien is.

,,De voetbalsupporter is steeds minder snel content”, zegt pr-medewerker Loewy de Kat. ,,Vroeger waren stadionbezoekers al tevreden als ik vermomd als leverworst of kater over het veld liep en naar mensen zwaaide. Nu niet meer; mensen willen continu vermaakt worden. Als dat niet lukt door attractief voetbal, moeten we zorgen dat ze op internet kunnen om op Twitter te laten weten dat de linksback nog niet eens goed genoeg is voor het negende elftal van Bruheze. Alles is beter dan fluitconcerten!”

Loewy de Kat (geheel links) kan met pensioen.

Mascotte Loewy de Kat (links) is steeds minder populair.

Met de aanleg van het wifi-netwerk is een bedrag van € 69,95 – de aankoopprijs van een nieuwe router bij MediaMarkt – gemoeid. De Kat: ,,Als we die router in de hoek van de business lounge zetten, heeft iedereen in het stadion bereik. Daar is overigens geen hele sterke router voor nodig, want we hebben maar drie tribunes. Zeven tientjes lijkt een hele investering, maar als we de opbrengsten van de verkoop van Jeffrey Altheer aan VVV-Venlo in 2012 gebruiken, hoeven we bijna niets bij te leggen.”

De Kat hoopt dat het wifi-netwerk komende vrijdag gereed is. ,,Helmond Sport speelt die avond een uitwedstrijd, dus dan kunnen we eerst rustig testen met het kantinepersoneel dat niet meereist. Volgens de folder van MediaMarkt kunnen er tweeduizend mensen tegelijk op het netwerk. Als dat niet genoeg blijkt, ontslaan we trainer Jan van Dijk en zetten we Mario Verlijsdonk weer voor de groep. Dan weet ik zeker dat er binnen de kortste keren minder dan tweeduizend toeschouwers op de tribune zitten.”

Advertenties

Reacties zijn gesloten.