Stiphout Vooruit gaat vervroegde vrijlating van spelers met tijdstraf mogelijk maken

Geplaatst: 26 maart 2014 in Stiphout Vooruit

HELMOND – Clubscheidsrechters van voetbalvereniging Stiphout Vooruit gaan zich milder opstellen voor lagere-elftalspelers die tijdens een wedstrijd een tijdstraf van tien minuten hebben gekregen. Met ingang van 1 mei 2014 mag een speler weer aan het spel deelnemen zodra hij twee derde van zijn straf heeft uitgezeten. 

Stiphout Vooruit-voorzitter Marc Leblanc vindt deze wijziging niet meer dan logisch. ,,Als voetbalclub staan we midden in de maatschappij en ik vind dat we met onze tijd moeten meegaan. Veroordeelde criminelen komen ook bijna altijd vrij als ze twee derde van hun gevangenisstraf achter de rug hebben. Waarom zouden bestraften bij ons dan nog hun hele straf moeten uitzitten?”, vraagt de preses retorisch.

Volgens Leblanc is vervroegde vrijlating van de strafbank pas mogelijk als aan een aantal voorwaarden is voldaan. ,,De veroordeelde moet zich tijdens zijn uitsluiting van het spel goed hebben gedragen en hebben meegewerkt aan zijn re-integratie in het speelveld. Bovendien mag de uitgesloten speler tijdens zijn tijdstraf geen contact opnemen met spelers van de tegenpartij en moet het risico op herhaling van het strafbare feit minimaal zijn. Dit wordt beoordeeld door de scheidsrechter en door professionele vrijwilligers van Stiphout Vooruit.”

De doorgaans goed gevulde strafbank van Stiphout Vooruit 4.

De doorgaans goed gevulde strafbank van Stiphout Vooruit 4.

,,Gaat de vervroegd vrijgekomen speler binnen een proeftijd van een kwartier na de vrijlating alsnog de fout in”, vervolgt Leblanc, ,,dan mag hij opnieuw gaan zitten. En de ruim drie minuten eerdere strafaftrek krijgt hij dan alsnog voor zijn kiezen.”

Stiphout Vooruit 4-middenvelder Ron K., frequent warmhouder van de strafbank, is blij met de nieuwe maatregel. ,,Dit seizoen heb ik al zes tijdstraffen van tien minuten gekregen en we moeten nog vijf wedstrijden spelen. Het zou geweldig zijn als ik voortaan al na zeven minuten bankzitten weer mag meedoen. Dat scheelt me op jaarbasis heel wat straftijd.”

Ron K., hier op archiefbeeld, brengt regelmatig een bezoek aan de strafbank.

Ron K., hier op archiefbeeld, brengt regelmatig een bezoek aan de strafbank.

Advertenties

Reacties zijn gesloten.