Buitenlandse media lovend over Oranje ondanks nederlaag tegen Frankrijk

Geplaatst: 6 maart 2014 in WK 2014

PARIJS – Buitenlandse kranten komen vandaag superlatieven tekort om de prestatie van Oranje tegen de Franse nationale ploeg te omschrijven. Ondanks de 2-0 oefennederlaag in Parijs ziet een aantal toonaangevende kranten Nederland als dé grote kanshebber om komende zomer in Brazilië wereldkampioen te worden. Een bloemlezing.

C’était formidable, zo opent de Franse krant Libération vandaag. ,,De Nederlandse voorhoede is een geoliede machine en verdedigend zijn ze meedogenloos. In deze vorm zijn ze nagenoeg onklopbaar. Het mag een wonder heten dat Les Bleus wonnen.”

In Chili, in Brazilië de derde tegenstander van oranje, bekeken de journalisten van Diario Las Ultimas Noticias angstig hoe de oranjehemden de Fransen hun wil oplegden. ,,Het Nederlandse systeem is uniek. Hun vier verdedigers kunnen aanvallen, maar de aanvallers staan verdedigend ook hun mannetje. Het wordt waarschijnlijk een treurige sportzomer voor Chili.”

De Engelse tabloid The Sun opende met de kop WORLD CLASS, met daaronder een foto  van de brullende Nederlandse leeuw. Om te vervolgen met: ,,Afgaand op de uitslag lijkt het alsof Frankrijk sterker was. Maar niets is minder waar. Negentig procent van het balbezit was voor the Dutchies. Het was smikkelen voor de liefhebber van verzorgd combinatiespel.”

Ook onze oosterburen waren diep onder de indruk van de prestatie van onze landgenoten. ,,Nederland had pech met de afstandsschoten”, schrijft Bild. ,,De 2-0 nederlaag was zwaar geflatteerd. Duitsland zou willen dat ze over de helft van het technische en tactische vernuft van Die Niederländer mochten beschikken. Ze zijn sterker dan vier jaar geleden en maken een goede kans op de eerste wereldtitel uit hun geschiedenis.”

De eerste wedstrijd van het WK korfbal voor spelers en speelsters onder 19 jaar is op donderdag 12 juni in Rio de Janeiro. Het Nederlands Achttal opent een dag later in Salvador.

Het Nederlands korfbalteam onder 19 jaar bereidde zich gisteren voor op het naderende WK. Ondanks subliem spel won Frankrijk onterecht.

Het Nederlands korfbalteam onder 19 jaar bereidde zich gisteren in Parijs voor op het naderende WK. Ondanks subliem Nederlands spel won Frankrijk onterecht.

Advertenties

Reacties zijn gesloten.