Oscar Bijnen voor vuile vis uitgemaakt op De Herdgang

Geplaatst: 4 februari 2014 in PSV

EINDHOVEN – Stiphout Vooruit 4-reservewaterzakdrager en tevens PSV-supporter Oscar Bijnen is dinsdagochtend op trainingscomplex De Herdgang beledigd door PSV’er Jeffrey Bruma. De verdediger van de kwakkelende Eindhovense club haalde tijdens de ochtendtraining een megafoon en spandoek tevoorschijn, waarmee hij zich kritisch uitliet over Bijnen. Ook werd de Helmonder uitgefloten door enkele ontevreden PSV’ers.

Voor Oscar Bijnen kwam de scheldtirade uit onverwachte hoek. ,,Ik ben het gewend om het een ander naar mijn hoofd geslingerd te krijgen, maar dit is nieuw voor me. Wat er gebeurde? Ik was vanmorgen vrij en besloot om gezellig naar de ochtendtraining van PSV te gaan kijken en een kopje Miko-koffie met mijn vriend Thijs Slegers te gaan drinken.”

Bijnen vervolgt: ,,De training was een halfuurtje aan de gang toen Bruma een spandoek met de tekst ‘Hou je bek Bijnen’ achter zijn scheenbeschermer uit haalde. Ook pakte hij een megafoon, maar die deed het niet. Volgens mij was de batterij leeg. Net als de batterij van Bruma zelf, want die vent is al weken niet meer vooruit te branden”, meent de Helmonder.

Oscar Bijnen (rechts) en PSV'er Karim Rekik knuffelen elkaar in december, toen alles nog koek en ei was.

Oscar Bijnen (rechts) en PSV’er Karim Rekik knuffelen elkaar in december, toen alles nog koek en ei was.

Jeffrey Bruma heeft geen spijt van zijn actie. ,,Die namaaksupporter (Oscar Bijnen, red.) moet gewoon zijn bek houden. Het wordt tijd dat hij eens wat beter zijn best doet, want hij is hopeloos uit vorm. Terwijl wij ons wekelijks twee keer vijfenveertig minuten in het zweet werken voor een hongerloontje, zit die luidruchtige vent commentaar te geven, bier te zuipen en hamburgers te vreten op de tribune. Het had maar weinig gescheeld of we hadden zondag een puntje gepakt in Waalwijk, maar toch worden wij, als spelers, uitgefloten en op Facebook belachelijk gemaakt. Waardeloos.”

Volgens Bruma is Bijnen hopeloos uit vorm.

Volgens Bruma is Bijnen hopeloos uit vorm.

Een woordvoerder van PSV is minder mild dan de centrumverdediger. ,,Als Jeffrey Bruma zich nog één keer schuldig maakt aan zulk gedrag, overwegen we hem een stadionverbod te geven. Desnoods spelen we voortaan met drie verdedigers.”

Advertenties

Reacties zijn gesloten.