Geëmotioneerde Hans van Hoek wint Stippents Tourspel 2013, scooter voor Stefan Langewouters

Geplaatst: 22 juli 2013 in Stippents Tourspel

STIPHOUT – Hans van Hoek heeft het Stippents Tourspel 2013 gewonnen. De Stiphoutse wielerfan scoorde in totaal 660 punten en bleef daarmee de concurrentie een banddikte voor.

Hans van Hoek is al sinds de eerste editie van het Stippents Tourspel in 2007 deelnemer. Jaarlijks speelt hij met meerdere lijsten mee, dit jaar zelfs met dertien stuks. Nooit eerder was hij succesvol, maar dit jaar was zijn wraak zoet. In de eerste week van de Tour won hij al de dagprijs en gisteren bekroonde hij zijn sterke seizoen met de hoofdprijs.

Hans van Hoek toont zijn dertien inzendingen.

Hans van Hoek toont zijn dertien inzendingen.

Genadeklap
Toch zag het er na twee weken koersen niet naar uit dat Van Hoek zou gaan winnen. In de derde Tourweek piekte hij echter. Op de flanken van de Alpe d’Huez legde hij de basis voor zijn succes. Samen met zijn broer Peter reisde hij naar de ‘Nederlandse berg’ om de concurrentie de genadeklap toe te dienen. Alle renners die Hans van Hoek niet op zijn lijsten had staan – en dat waren er nogal wat – moesten vrezen voor hem.

De gelukkige winnaar kon na afloop slechts met moeite woorden vinden om zijn vreugde te beschrijven. ,,Ik vind het schitterend. Organisatie, bedankt!”, stamelde hij, waarna het in Café De Sport aanwezige publiek hem beloonde met een ovationeel applaus.

Een geëmotioneerde Hans van Hoek (midden) steeg boven iedereen uit. Hij wordt hier geflankeerd door de organisatoren Ruud Bloks, Michel Letschert, Mathijs Lodewijks en Mark Relou. Jorg van Stiphout ontbreekt op de foto.

Een geëmotioneerde Hans van Hoek (midden) steeg boven iedereen uit. Hij wordt hier geflankeerd door, vlnr, de organisatoren Ruud Bloks, Michel Letschert, Matthijs Lodewijks en Mark Relou. Jorg van Stiphout ontbreekt op de foto.

Uniek aantal deelnemers
Michel Letschert van de Stippents Tourspel-organisatie keek tevreden terug op de zevende editie van de wielerpool. ,,Alles is perfect verlopen. We hebben geen mensen uit het spel moeten zetten wegens vermeend gebruik van verboden middelen. Daarnaast stemt ook het aantal deelnemers, 116, tot tevredenheid. Uniek; nooit eerder deden er zoveel mensen mee. Wel een keer 147, maar nooit eerder 116”, wist Letschert nog.

Scooter voor Stefan Langewouters
Ook Stefan Langewouters uit Stiphout beleefde een goed einde van het weekend. Hij won de hoofdprijs van de loterij: een door 2S Scooters gesponsorde scooter. Hij was zondagavond echter nog niet in de gelegenheid om zijn nieuwste aanwinst naar huis te rijden.

Stefan Langewouters, die zondagavond niet meer mocht rijden, won de scooter.

Stefan Langewouters, die zondagavond niet meer mocht rijden, won de scooter.

De organisatie van het Stippents Tourspel bedankt al haar sponsors en deelnemers. Zonder hen was het Tourspel niet mogelijk geweest. In 2014 zal het Stippents Tourspel opnieuw worden georganiseerd.

De top vijf:

  1. Hans van Hoek, 660 punten
  2. Nathalia Vermolen, 653 punten
  3. Familie Maas, 649 punten
  4. Marcel van Duijnhoven, 640 punten
  5. Jan Verhorevoort, 638 punten
Advertenties

Reacties zijn gesloten.