Honderdvijftien deelnemers Stippents Tourspel, organisatie constateert trendbreuk

Geplaatst: 29 juni 2013 in Stippents Tourspel

STIPHOUT – De organisatie van het Stippents Tourspel heeft dit jaar honderdvijftien aanmeldingsformulieren ontvangen. Hoewel dat aantal lager is dan vorig jaar, is de organisatie tevreden. Vooral omdat de verontrustende trend, die vorig jaar werd ingezet, voorlopig doorbroken lijkt.

Medeorganisator Jorg van Stiphout zat vrijdagnacht rond twee uur tevreden aan de bar van Café De Sport. Samen met collega Michel Letschert had hij even daarvoor ruim honderd aanmeldingen verwerkt. ,,Dat was even zweten. Het is lang geleden dat ik zo hard heb moeten werken”, sprak de Stiphoutenaar.

Van Stiphout zei buitengewoon tevreden te zijn over het aantal aanmeldingen. ,,Dat klinkt misschien gek, omdat we er vorig jaar meer hadden. Maar ik heb een rekensommetje gemaakt. In 2011 hadden we 111 deelnemers en vorig jaar 147. Dat was een stijging van zo’n 35 procent. Als we elk jaar 35% meer deelnemers dan het jaar ervóór zouden hebben, moet ik in 2039 een half miljoen inschrijvingen in de computer zetten. Dat is best veel voor een kleinschalig Tourspel. Bovendien ben ik in 2039 in de zestig en wil ik het dan rustiger aan gaan doen.”

Om de trendbreuk te realiseren, moest de organisatie van het Tourspel volgens Michel Letschert weinig moeite doen. ,,We hadden wel een scenario klaar voor als het te druk zou worden, maar dat hebben we eigenlijk niet nodig gehad. Zo wilden we caféhond Milo Deelen loslaten na de 125e aanmelding. Ook was Gerard Joling aanwezig om op te treden en op die manier mensen uit De Sport te jagen. Maar zo ver hoefde het gelukkig niet te komen”, verklaarde Letschert.

Zanger Gerard Joling (links) , hier naast Jorg van Stiphout, hoefde gisteravond niet op te treden in De Sport.

Zanger Gerard Joling (links), hier naast Jorg van Stiphout, hoefde gisteravond niet op te treden in De Sport.

Wat de daling heeft veroorzaakt, wist Michel Letschert wel te zeggen. ,,Dat komt vooral door Steven de Jongh. De epo-bekentenis van zo’n toonaangevende renner heeft de wielersport in een kwaad daglicht gezet. En in mindere mate heeft ook Oprah Winfrey de sport kapotgemaakt. Door haar gesprek met Lance Armstrong weten miljoenen huisvrouwen over de hele wereld nu dat hij doping heeft gebruikt. Dat zie je ook terug in de aanmeldingen voor het Stippents Tourspel; er spelen voornamelijk mannen mee.”

Van Stiphout zei te hopen dat het aantal aanmeldingen stabiel blijft of licht stijgt. ,,Een stijgingspercentage van 35%, zoals vorig jaar, is voor ons als organisatie moeilijk te behappen. Maar een procent of acht is prima te doen. Net als de Alpe d’Huez.”

Advertenties

Reacties zijn gesloten.